keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Herkkuja pikku potilaalle

Tänään piti keksiä jotain millä yhdistäisin oman ompeluharrastukseni ja toipilaana kotona olevan 5-vuotiaan viihdyttämisen - niinpä ommeltiin leikkiruokaa. Muffinssi on ommeltu Tone Finnangerin Tildan talossa -kirjan ohjeiden mukaan. Jäätelöt tein samasta kirjasta löytyvän pienen muffinssin kaavaa muuntaen: jatkoin alaosan kaavaa tötteröksi ja pistaasijäätelöä (alin) tehdessäni vielä suipensin töttetöä hieman lisää. Pääsin vihdoin hyödyntämään tuota mansikkakangasta, joka on peräisin lasten vanhasta kesämekosta, joka meni käyttökelvottomaksi isojen kestotahrojen ilmaannuttua mekon etumukseen.

11 kommenttia:

himalainen kirjoitti...

Onpa veikeät herkut :) Tulee kesä mieleen.

Sini kirjoitti...

Mahtavia! Sä olet pistänyt oikein hösseliksi ja kaikenlaista kivaa käsistäsi syntyy! :)

Kissaemo kirjoitti...

Voi juku miten ihania! Namskis!

Villisilli kirjoitti...

Hurmaavia herkkuja!

Elina kirjoitti...

Himalainen: totta, kesähän tästä tulee mieleen. Ja sitä on kyllä ikävä näinä harmaina päivinä, joten lisää jäätelöitä ompelemaan!

Sini: hösseliksi tosiaan, tai vaikkapa strösseliksi! Jos ompelisi pieniä helmiä jäätelön päälle..

Kissaemo ja Villisiili: olen tässä ommellessa miettinyt, että herättävätkö tällaiset lelut jo liikaakin makeanhimoa. Mutta muistan miten ihanaa oli omassa lapsuudessani, kun sain jostain muovisia leikkijäätelötötteröitä leikkeihini. Kukapa nyt koko ajan jaksaisi leikkiä kaurapuuron keittämistäkään.

~Maria~ kirjoitti...

Ihania herkkuja!

Milli kirjoitti...

Ihan älyttömän hienoja! Kyllä noista olisi vaikka mihin muuhunkin kuin lasten leluiksi! Tulee mieleen joku taiteilija joka teki leivoksia ...ööh savesta? Vai oliko se muovailuvahasta? Hmm. Kyllä kierrätyskangas aina nuo matskut pesee mennen tullen.

Herkkumeri voisi pehmeällä tavallaan kommentoida tätä kulutus- ja sokerinkulutusyhteiskuntaa.

Elina kirjoitti...

Tuota ideaahan voisi lähteä kehittelemään, Milli. Palataan asiaan :-) Näissä herkuissa valitettavasti kierrätyskangasta on ainoastaan mansikkajäätelön jäätelöosa. Muut materiaalit ovat vuosien saatossa hiljalleen meille kertyneitä, enimmäkseen omalta äidiltäni saatuja kangaspalalöytöjä. Helmet on lasten helmilaatioista poimittuja, vanun olen ostanut joskus lukioikäisenä, kun olin aikeissa ommella teddyapinan (sitä en koskaan saanut tehtyä). Hmmm... löytyisiköhän se teddykangas vielä jostain...

joska kirjoitti...

Suloisia. :) Minullakin oli kirja lainassa tarkoituksenani kopioida tuo ohje.

karolkarol kirjoitti...

Heippa!

Ihania jäätelöitä! Maistuisi ihan varmasti meidänkin pikkuväelle, tosin ilman kirsikkaa jätskin päällä kun lelut tuppaa menemään oikeastikin suuhun vielä joskus. Itse en ole yhtään innostunut tildajutuista, mutta katos vaan kun sun tekeminä ne onkin hienoja eikä liian söpöisiä! Hiiteen ennakkoluulot siis (mun päästäni).

Käyn melkein joka päivä katsomassa blogiasi, mutta olen iltaisin niin lopen väsynyt etten ole jaksanut aiemmin kommentoida.

Kivaa että pidät tätä blogia! Päivitätkin niin tiuhaan että täällä on aina jotain uutta :-) !

Elina kirjoitti...

Kiitos Joska, ja ompeluiloa sinulle!

Karolkarol: Kiva, kun käyt täällä ja kiva, kun jaksoit laittaa kommentin. Blogin päivitys saattaa hidastua lähiaikoina, kun pitäisi alkaa hiljalleen lahjatalkoisiin. Lahjoja ei varmaan kannata täällä esitellä, jotta salaisuudet eivät paljastu. Mutta kyllä tänne aina jotain pientä ilmaantuu - sen lupaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...