sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Opiskelijaboksitunnelmaa keittiöön


Miten mahduttaa 83,5 kerrostaloneliöön seuraavat toiminnot: huone koululaiselle, huone viisivuotiaalle, kaksi tietokonetyöpistettä perheen aikuisille työskentelyyn kotona, yksi työpiste ompeluun yms. näpräämiseen perheen toiselle aikuiselle, sauna, vessa, kylpyhuone pyykinkuivauksineen ja pesukoneineen, keittiö, eteinen, olohuone tunnelmointiin ja tv:n katseluun, aikuisten makuuhuone ja säilytystilat kaikille tavaroille ja tekstiileille, joita nelihenkinen perhe tarvitsee?

Tämä on siis tavoitteemme ja hyvin menee. Toki tietystä elegantista tyylikkyydestä joudumme tinkimään, mutta sekä minun että mieheni mielestä tämä osittain 22-vuotias Lundia tekee keittiöstä suorastaan kultturellin ja kotoisan. Mietimme miksi tästä tulee niin kotoisa olo, kunnes älysimme, että tunnelmahan on kuin parikymppisen yksiössä. Jos olemme silloin onnistuneet sijoittamaan olohuoneen, makuuhuoneen, työtilan ja keittiön 18-24 neliöön, ei tämä nykyinen projekti ole homma eikä mikään. Tässä kuvassa on siis minun tietokonetyöskentelypisteeni. Työskennellessäni käännän reunimmaisen keittiön tuolin työpisteeseen päin ja alan näpyttää. Työtaso on juuri sopivan kokoinen ja mikä parasta: siihen ei mahdu kerääntymään mitään ylimääräistä. Työssä tarvitsemani mapit löytyvät työpisteen vierestä alimmilta hyllyiltä. Ne eivät näy sieltä liikaa ruokailuhetkien tunnelmaa pilaamaan, mutta ovat silti kätevästi käden ulottuvilla.

Neliöiden tehostamisprojekti etenee pala palalta ja mitään muuta en oikein ehdi tässä näprätäkään.

4 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Hieno työpiste :o). Mä tajusin vasta äsken, että toi bannerin kuvahan on teidän olkkarin ikkunasta...

Kissaemo kirjoitti...

Aika näppärä ruokailutilan ja työhuoneen yhdistelmä!

Lundia on kyllä mahtava juttu.

Elina kirjoitti...

Anonyymi: eipä tuo ihme, ettet ennen ollut huomannut. Se vaatii, että tuijottelee sitä maisemaa sohvalta käsin jonkun tovin :-) Tervetuloa taas tuijottelemaan!

Kissaemo: Kiitos! Ajattelin, että tämä on muiden mielestä tyrmistyttävän hirveä, koska jotkut inhoavat Lundiaa yli kaiken. Minun mielestäni Lundiat ovat tosi näppäriä, kun samat mööpelit saa aina tarpeenmukaisiksi kokonaisuuksiksi. Lundiat ovat myös tosi ekologisia: suurin osa tästä hyllystä on ostettu minulle lapsuudenkotiini, kun olin 13-vuotias. Edelleen eho ja tukeva. Aina saa lisäosia tarpeen mukaan - käytettynä tai uutena. Tämä olisi tietenkin tyylikkäämpi kokovalkoisena.. mutta toistaiseksi ei ole aikaa eikä energiaa moiseen!

Villisilli kirjoitti...

Upeaa neliöiden hyötykäyttöä. Sitä yritetään harrastaa myös meillä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...