keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Säilytyspaikka puolipitoisille vaatteille
Neliöiden ollessa tehokkaassa käytössä ei jää tilaa millekään vaatepinotuoleille tai -telineille. Meillä oli aikaisemmin läjä erilaisia farkkuja ja villatakkeja yms. lipaston päällä makuuhuoneessa odottamassa seuraavaa käyttökertaa. Se läjä oli kamalaa katseltavaa ja ja hautasi sisäänsä useita saman asian ajavia vaatekappaleita täysin turhaan. Nyt ne vaatteet, jotka eivät mahdu tähän naulakkoon viskattakoon suoraan pyykkikaappiin. Ja siis miksi ottaa kaapista puhtaat farkut, kun nämä roikkuvat tässä? Pitääkin kysyä illalla asiaa farkkujen omistajalta. Olisi mielenkiintoista tietää miten te muut olette järjestäneet tämän iänikuisen puolipitoisongelman.

10 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Puolipitoisten kasa on siellä mihin se kulloinkin syntyy. Helsingin kodissa se oli jonkun aikaa aina kaiuttimien päällä ja toisen aikaa ikkunan edessä patterin päällä. Nykyisin kasa on vaatehuoneessa penkillä. Iso Kasa. Ongelmaa ei siis ole mitenkään ratkaistu tai järjestetty. Sen olemassaolo on tiedostettu ja siihen totuuteen totuteltu ;)

Villisilli kirjoitti...

Juu, meillä myös puolipitoskasoja sielä täälä.. eniten eteisen kenkätelineen (joka on samalla istuin, mallia IKEA) päällä. Makkarissa en siedä kasoja, koska haluan, että se huone pysyy siistinä ja seesteisenä.

Mutta ihanuus, että sinulla on oma työpiste! Sellaisen tahtoisin itsellenikin. Mutta meillä on neliöitä melkein 10 vähemmän ku teillä ja perheenjäseniä yhtä paljon.. joten tyydyn nyt siihen, että edes tietokonepiste on. Ennen sekin asia hoitui olohuoneessa; läppäri vaan syliin.

Tulipas pitkästi tekstiä.. asia selvästikin on lähellä itseä. Odotan mielenkiinnolla muita ratkaisujasi! Esim. onko teillä lapset samassa huoneessa vai onko heillä omat huoneet?

Elina kirjoitti...

Noniin, löytyihän niitä pinoja teiltäkin ;-) Ikiaikainen ikuisuusongelma, johon ei löydy täydellistä ratkaisua koskaan! Mutta kiva kuulla miten teillä asia hoituu - tai hoituuko!

Villisiili: Tämä koko ruljanssi alkoi siitä, että luovutimme työhuoneen ekaluokkalaiselle omaksi huoneeksi. Elämä lastenhuoneessa alkoi olla todella kaoottista. Työhuonekaan ei oikein toiminut. Siellä oli kaksi työpöytää, minun ja miehen, ja sinne kertyi aina kaikenlaista roinaa keskelle lattiaa. Huoneessa käytiin vaan töitä tekemässä ja netissä surffaamassa. Nyt, kun se huone on esikoisen käytössä (projekti vielä hieman kesken) tuntuu kuin asuntoon olisi tullut lisää neliöitä! Ennen tätä muutosta jouduin ompelemaan keittiönpöydällä, koska läppäri täytti silloisen työpöytäni.

Eräs nelihenkinen tuttavaperhe asuu kerrostalokolmiossa ja perheen äiti on saanut oman työskentelytilan siten, että aikuiset nukkuvat tuplaleveässä parvisängyssä makuuhuoneessa ja ompelutyöpiste on parven alla. Siinä vasta neliöt tehokäytössä!

Villisilli kirjoitti...

Oi, mistä tuollaisia tuplaleveitä parvisänkyjä saa? Oispa hieno idea itsellekin.

Anonymous kirjoitti...

Meiltä kasa löytyy meidän makuuhuoneesta...iso sellainen. Uuteen kotiin ostetaan sellaset "hahmot" makuuhuoneeseen, jospa se auttaisi asiaa...

Toivottavasti :o)

Kissaemo kirjoitti...

Oih ja voih!

Kylläpä sohaisit muurahaispesää tällä postauksella! ;-) Puolipitoisten vaatteiden ongelma on tuttu meidänkin perheessämme.

Lapsilla on käytössään jakkarat/vaatekorit puolipitoisille. Jakkaralta vaatteet vyöryvät helposti lattialle ja koriin ne jäävät marinoitumaan pahimmassa tapauksessa kuukausiksi... (vastikään siivosin parit kesäkaudelta unohtuneet shortsit pyykkiin)

Omat vaatteni kasailen työtuolin selkä- tai käsinojalle. Välillä heivaan ne sängyn päälle odottamaan jatkokäsittelyä mutta harmillisen usein kasa palautuu takaisin tuolille.

Miehen vaatteet pyörivät milloin missäkin. Yleensä eteisessä/kodinhoitohuoneessa/mankelointia odottavien lakanoiden päällä...

Elina kirjoitti...

Tutulta kuulostaa, Kissaemo! Toivon nyt, että tämä naulakko ratkaisisi suurimman osan aikuisten vaateongelmasta. Olen välillä onnistunut tsemppaamaan lapsia asiassa tarkkailemalla, että eivät ota puhtaita, vastaavia vaatekappaileita kaapista, jos "puokkareissa" on jo sellaisia. Sitten on aamuja, joina on jo suuri ihme, jos jokainen perheestä onnistuu jotain järkevää päällensä saamaan ja ehtii ajoissa ovesta ulos eikä silloin kiinnosta mistä vaate on repäisty.. ja välillä löytyy "marinoituneita" yllätyksiä jostain sängyn alta tai lelulaatikoista..

Villisiili: kysäisenpä siitä sängystä, kun seuraavan kerran tavataan parvisängyn omistajan kanssa. Ainakin puusepältä saisi mittojen mukaisen ja tukevan... Oletan, että tämä kyseinen on ihan jostain huonekaluliikkeestä ostettu tai käytettynä hankittu.

Elina kirjoitti...

Anonyymi :O): Miltäköhän nuo hahmot näyttävät yöllä pimeässä, kun joku painajaista nähnyt pikkuinen perheenjäsen taapertaa teidän makuuhuoneeseen ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hihhei! Minä olen katsellut oman ihmemieheni puolipitoisten kasaa kahdeksan vuotta, yleensä aina olohuoneen tuolilla. Olen mankunut ja maanitellut ja perustellut, mutta se ei ole siitä ikinä mihinkään siirtynyt. Mutta nyt: loistava naulakkoidea! Tyhjensin makuuhuoneesta kaapinpäätynaulakosta lasten lelupussukat ja ehdotin, että josko sinne. Ja avot, meidän olohuoneessa ei ole kahteen viikkoon näkynyt yhtään vaatteenretkaletta! Kiitos Elina, kiitos kiitos kiitos :)

Elina kirjoitti...

Oho! Olipas kiva kuulla, että tästä ikivanhasta postauksesta oli iloa! Meidänkin naulakko toimii ihan hyvin edelleen. Eniten siinä on mun omia housuja/hameita. Mies keksi itselleen pyörillä kulkevan sängynaluslaatikon, jossa säilyttelee omia puolipitoisiaan. Homma tuntuu toimivan :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...