tiistai 29. joulukuuta 2009

Inspiroivia kirjoja ja vähän muutakin

Joulupukki on lukenut blogiani. Sain nimittäin erittäin osuvia lahjoja. Olen valitellut virkkaustaidottomuuttani, mutta nyt sain sen verran selkeän oppaan, että varmasti opin. Olen vasenkätinen ja ensin pohdittiin josko kääntäisin näitä opaskuvia peilikuvaksi skannaten + kuvankäsittelyohjelmalla. Olen kuitenkin selviytynyt tähän asti ilman moista operaatiota. Tässä harjoitelmia, joita virkkailin ensimmäisellä käteen sattuneella villalangalla. Näistä reunusvirkkauksista tulee mieleen lapsuus ja erinäiset reunakoristellut pyyheliinat.


Sain lasten kanssa yhteislahjaksi ihanan ompelukirjan, jossa on selkeitä ja helppoja malleja lapsille. 7- ja 5-vuotiaat tyttäreni ovat innokkaita käsitöiden tekijöitä. Esikoiseni on monet kerrat seurannut vierestä neulomistani ja pyytänyt, että opetan hänelle. Tässä kirjassa on vaihe vaiheelta -valokuvat neulomisesta (sormilla ja puikoilla) sekä helppoja ohjeita (mm. pipo ja kaulaliina). Kuopukseni on tullut taitavaksi ompelijaksi ja varmasti kykenee toteuttamaan kirjan ompeluohjeita.


Neulomisesta puheen ollen: olettekos nähneet ennen tällaista?


Tämä tuli yhteislahjaksi koko perheelle (mieheni nimi oli kyllä suluissa.. hän ei vielä toistaiseksi neulo). Tontut olivat selvästikin tarkkailleet perheemme puuhia. Tämän härvelin mukana tuli lankakerä sekä seikkaperäinen ohje, jossa neuvotaan miten tällä neulotaan pipo. Neuloimme lapsen kanssa vuoron perään mukana olleesta kirjavasta langasta kunnes olimme saaneet kokoon viisi senttiä. Siinä vaiheessa huomasimme, että piposta tulee melko suuri ja harva, joten vaihdoimme langan Novitan Huopaseen. Näin pipo saadaan juuri halutun kokoiseksi (jos en erehdy huovuttamaan pesukoneessa).

Ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä: Ilokseni sain tänään postissa kirjan, jonka voitin A pot of rose tea -blogin arvonnassa. Kirja on nimeltään "The Gentle Art of Domesticity" (Jane Brocket). Kirjan aihepiiri sopii minulle kuin lapanen käteen! Lähetyksen mukana tuli hieno, itse tehty kortti. Kiitos Matroskin! Tässä riittää luettavaa ja katseltavaa pitkäksi aikaa!


5 kommenttia:

Villisilli kirjoitti...

Herkullisia kirjoja!

Ja iso kiitos hyvästä helmihuovutus ohjeesta.

Anette kirjoitti...

Oijoi! Olipa houkuttelevan näköisiä kirjoja!

Elina kirjoitti...

Sanokaas muuta. Aivan ihania :-)

Villisilli: uskomatonta, mutta olen jo usean kuukauden ajan lukenut nimimerkkisi VilliSIILI ja tänään en ollut uskoa silmiäni, kun havaitsin, että sehän on SILLI! Olin jo muodostanut mielessäni kuvan villistä siilistä .. nyt mielikuvani onkin paljon hauskempi :-) En tiennytkään olevani näin sanasokea.

PaaPii kirjoitti...

Herkkuja kirjoja! Tykkään askartelu- ja käsityökirjoista vaikka harvemmin suoraan kokeilen jotain ohjetta. Niistä saa kivoja ideoita ja eteenkin inspiraatiota!

Kissaemo kirjoitti...

Onpa suloisia kirjoja! Tuo Jane Bullin kirja minulla oli vähän aikaa kirjastosta lainassa, mutta esikoinen omi sen ennen kuin ehdin kunnolla tutustuakaan :-)

Onpa sinulla taitavat tyttäret ja ihanaa että jaksat opastaa heitä käsitöiden ihmemaahan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...