lauantai 26. joulukuuta 2009

Huivi


Tässä on vihdoin valmiina pitsineulehuivi, jota neuloin hartaasti monta viikkoa: neuloin, tein virheitä, purin ja neuloin. Työ kannatti. Opin nimittäin paljon neuleohjeiden lukemisesta sekä sain hyvän oppitunnin siitä mikä kavennus kallistuu mihinkin suuntaan. Ja mikä parasta, lahjan saaja piti tästä huivista kovasti. Kuvassa on isotätini uusi huivi harteillaan.

Ohje huiviin löytyy viime talven Novita-lehdestä. Lankana on Novitan Rose mohair.

Mukavaa tuiskuisan Tapaninpäivän jatkoa teille kaikille! Tekee mieli neuloa lisää lämmintä päälle pantavaa.

4 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Kaunis pitsihuivi! Oliko työläs tehdä? En nimittäin ikinä ole tehnyt pitsineuletta, vaikka rakastankin pitsiä!

Ommeltu kranssi on myös kiva! Miten se kääntöaukko..? Tein muuten äidilleni joululahjaksi ommellun kranssin: ompelin tuollaisia pikkusydämiä, jollainen sulla on tuossa kranssin keskellä, 15 kappaletta ja kiinnitin sitten lomittain metallirenkaaseen. Sievä tuli. :)

Elina kirjoitti...

Hei Sini! Huivi ei ollut työläs tehdä sitten, kun vihdoin älysin miten se tehdään ja aloin oppia ulkoa mallia. Toinen menisi jo ihan vauhdilla. Tämä on aika yksinkertainen malli, helpompi kuin miltä näyttää, joten tästä on hyvä aloittaa.

Kranssin kääntöaukosta: jätin aukon sisäsaumaan ja täyttelin jonkin verran, pienentelin aukkoa hiljalleen taas välillä täytettä sisään tunkien. Toivottavasti laitat siitä sydänkranssista kuvan blogiisi. Kuulostaa kivalta idealta.

Kissaemo kirjoitti...

Onpa suloinen huivi! Minäkin taisin jossain vaiheessa yrittää tuota samaa ohjetta samalla langalla mutta toiseen reunaan tuli virhe joka kertautui jokaisella kierroksella joten purkuun meni enkä ole jaksanut aloittaa alusta...

Elina kirjoitti...

Kiitos Kissaemo! Juuri tuo virheen kertautuminen oli tämän huivin isoin haaste minullekin. Kaikki virheet näkyvät tässä mallissa tosi hyvin. Mun ensimmäinen versio meni täysin pieleen enkä saanut sitä 10cm pätkää enää purettua (lanka meni ihan jumiin). Oli pakko aloittaa alusta.. ja välillä purkaa .. ja taas jatkaa. Suosittelen sinuakin vielä kokeilemaan! Tekisi mieli neuloa vielä toinen tällainen (itselleni) hieman värikkäämmästä langasta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...