sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Huopahelmet
Huovutin helmiä Novitan Hahtuvaisesta. Huopahelmien väleihin sommittelin keltaisia puuhelmiä, joita löysin Sinellistä. Helminauhan sidoslankana käytin kaksinkertaista nappien ompeluun tarkoitettua ompelulankaa. Helmet mahtuvat pään yli, joten mitään kiinnitysmekanismia ei tarvittu.

5 kommenttia:

Villisilli kirjoitti...

Kauniit helmet.. ja olet saanut niin tasaisen kokoisiakin helmistä.. voitko vinkata vielä miten olet näitä huopahelmiä pyöritellyt..? Olen itsekin joskus kokeillut, mutta tahtoo tulla epätasaisia kaikin puolin.

Anonymous kirjoitti...

Ihanat helmet...ja ihanan väriset myös :o)

Tuo alla oleva huivikin on ihana...mä en osaa lukea neuleohjeita ollenkaan, joten multa luonnistuu ainoastaan villasukat ja lapaset...

Niinu kirjoitti...

Ihanat helmet!Tahtoo kanssa!
Meillä tyttö 10 vee tekee paljon kauniimpia huopahelmiä kuin äitinsä...

Anonymous kirjoitti...

Aivan ihanat! Onko sinulla näihin huopahelmiin joku huovutusohje?

- M Konalasta (en jaksanut kirjautua)

Elina kirjoitti...

Heippa teille kaikille ja kiitos kivoista kommenteista :-)

Villisiili: Itse asiassa helmet eivät ole tasaisen kokoisia. Asettelin ne siten, että isoimmat tulevat eteen ja sitten etsin aina pari suht saman kokoista ja asettelin ne siten, että pienimmät tulevat taakse.

Helmet tein näin: Otin Novitan Hahtuvaisesta ohuehkoja suikaleita ja pyörittelin ensin pienen, tiiviihkön pallon. Sitten siihen vaan uutta hahtuvaa vähin erin päälle vähän samalla ajatuksella kuin lankakerää keritään (tasaisesti vuoropuolilta). Päällimmäiset kerrokset tein höllemmin. Otin pallon kämmenelleni ja spruittasin nestemäistä mäntysuopaa parille puolelle. Aloin varovasti pyöritellä sitä kämmenissäni kuin pientä pullaa. Lisäsin lämmintä vettä ja tas pyörittelin. Hiljalleen se alkoi huopua ja kutistua. Pidin palluran koko ajan liikkeessä välillä vesihanan alla käyttäen ja välillä mäntysuopaliuosta lisäillen. Helmien tasaisuus johtuu siitä, että villa kutuistui reilusti. Osan helmistä vanutin lopuksi käyttäen niitä vuoroin kuumassa ja kylmässä vedessä. Hahtuvainen on siitä kiitollista, että kaikki kuidut menevät samaan suuntaan silkkisesti ja siististi. Tulee helposti tasaista. Omat 5v. ja 7v. lapseni pyörittelivät kaksivärisiä "marmori"helmiä samaan tapaan ja onnistuivat hyvin. Tavallisesta hovutusvillasta voi olla vaikeampi saada tasaista. En ole vielä kokeillut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...