tiistai 1. toukokuuta 2012

Kesämekko nro 1


Saimme joululahjaksi söpön ompelukirjan "Mekkoni mun - 21 ompeluohjetta tyttöjen juttuihin" (Paganelli, 2011). Kirjassa on mukana kaava-arkit. Tässä on ensimmäinen kirjan ohjeesta ommeltu (hieman sovellettu) mekko. Mekkomallin nimi on Jessikan mekko. Kankaina käytin omista varastoista löytynyttä puuvillapopliinia ja sisustustarkoituksiin hankittua ruutukangasta. Vetoketju on kierrätetty vanhasta mekosta. Tätä mekkoa ommellessani opin kaksi uutta tapaa tehdä rypytykset. Muutenkin oli virkistävää ommella uudenlaisilla ohjeilla (kyseessä käännöskirja). Tässä mekossa ei neuvottu käyttämään tukikankaita eikä tekemään päälitikkauksia. Kaavoissa oli lisäksi mukana saumavarat. Ja mikä parasta: kirjan kaavoilla saa mekkoja ym. ompeluksia 2-vuotiaasta 14-vuotiaaseen asti!

7 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

On tosiaan kiva uusi malli :)

Liisa kirjoitti...

Mekko on aivan ihana.

KahviKaneli kirjoitti...

Ihana mekko ja kangas!
Mukava kuulla, että mekkokokoja = kaavoja on aina 14 vuotiaillekin. PItäisi ehkä lainata tuo kirja.

Elina kirjoitti...

Kiitos kaikille :-)

KahviKaneli: riippuu tietenkin 14-vuotiaasta ja vartalonmallista. Näissä mekoissa ei ole mitään muotolaskoksia ja ylimääräistä tilaa rintojen kohdalla. Mutta kaiketi voi soveltaa.

NorppaStiina kirjoitti...

Todella kaunis mekko! Ihana malli ja miten kauniit kankaat. Mä tykästyin erityisesti noihin etuosan rypytyksiin. Melkein napsautin ostoskoriin tuon kirjan tänään mutta iski pihiys. Ei olis pitänyt säästää tuossa kohdassa...

Elina kirjoitti...

Kiitos NorppaStiina :-) Kivoja malleja ja kirjoja on pilvin pimein, joten väkisinkin välillä pitää itseään toppuutella.

Ostin tuon vaaleanpunaisen kankaan kauan sitten Eurokankaan palalaarista. Uusinta Ottobrea selaillessani havaitsin, että samaa kangasta valkoisena oli käytetty yhdessä mekossa ja kangas oli Hilcon. Ilmankos onkin niin kaunista ja hyvälaatuisen tuntuista.

Anonyymi kirjoitti...

Mua alkoi heti kiinnostaa uudet rypytystavat :-D . Hienoja mekkoja olet tehnyt! Tavataan kesäkuumilla sitten ;-)

karolkarol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...