lauantai 5. toukokuuta 2012

Herkullinen kesähame


"Eilistä kaurapuuroa" tai ei, mutta en voinut vastustaa tätä muffinssikangasta Eurokankaassa käydessäni. Ostin puoli metriä ja siitähän sai kivan kesähameen kuopukselle. Kaava on muunnos Suuren käsityölehden numeron 5-6/2010 röyhelöhameesta (koko 128cm). Takakappaleen vyötärökaitaleen vuorissa on paikka napein säädettävälle kuminauhalle, mutta itse tein niin naftin hameen, että kuminauhaa ei tarvittu. Hame puetaan sivunapit avattuina ja pysyy hyvin päällä napit suljettuina.

Tätä hametta oli hauska ommella, koska siinä oli taas jotain uutta. Kritisoin kyllä Suuren käsityölehden ompeluohjeiden ja kaavojen suurpiirteisyyttä. Ottobren kaavoilla ja ohjeilla osaa kuka vaan ommella monimutkaisiakin malleja, mutta näillä ohjeilla pitää jo vähän tietää ompelemisesta. Olenkin tästä syystä katkaissut SK:n lehtitilaukseni (vaikka tiedänkin jo jotain ompelemisesta). Ostan mielummin parempia lehtiä irtonumeroina tarpeen mukaan. Oletteko te muut olleet tyytyväisiä  Suuren käsityölehden ohjeisiin?

5 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Onpa kiva hame! Tuosta kankaasta tulisi varmasti myös ihania essuja... Röyhelöyt vaan helmaan ja leipomaan! :)

Samaa mieltä SK:n ompeluohjeista, ei tämmöinen satunnaisesti ompelua yrittävä niillä ohjeilla oikein pärjää, kun ei ymmärrä, mitä niissä puhutaan. :/ Mutta Ottobre, pitääpä tutustua! Onko siinä vain lasten vaatteita?

Elina kirjoitti...

Kiitos! Tosiaan, tästä kankaasta tulisi ihania essuja :-D

Ottobre design on suomalainen, erittäin hyvä kaavalehti. Googleta Ottobre Design. On erikseen lehdet lastenvaatteille ja naisille. Olikohan se niin, että naistenvaate-Ottobre ilmestyy 2 krt vuodessa ja lastenvaatelehti useammin.. Kurkkaa netistä. Niiltä voi tilata myös aiemmin ilmestyneitä, jopa vuosien takaisia lehtiä postitse. Olen itse tilannut sellaisia, mitä ei enää saa kaupoista. Suosittelen! Ohjeet ovat todella yksityiskohtaisia ja selkeitä ja mallit persoonallisia ja monipuolisia.

Mieli kirjoitti...

Ihana hame! Tuota herkkua lähti meidänkin mukaan puolimetrinen, saas nähdä mitä syntyy, tyttönen toivoi yllättäen mekkoa! ;)

Mulle ei ole SK lehteä tullut vuosikausiin, Ottobre vain. Ompelen vain lapsille ja SK:ssa on niin naurettavan vähän lasten kaavoja eikä nekään välttämättä omaan makuun, joten turha maksaa.

Täytyy tunnustaa, että harvoin jaksan lukea ohjeita! :D

Elina kirjoitti...

Kiitti, Mieli :-) Jään seurailemaan mitä omasta muffinssipalastasi syntyy..

Moda-lehti muuten on kanssa hyvä. Vai mitä mieltä olette? Olen onnistuneesti ommellut Modasta vuosien varrella jotakin.

Ehkä tosiaan nuo SK:n ohjeet voi yhtä hyvin skipata kokonaan. Leikkelee ja muuntelee vaan suoraan kaavoista ja käyttää maalaisjärkeään niin hyvä tulee :-) (näin olen juuri nyt tekemässä seuraavan ompeluksen kanssa).

Riitta Sinikka kirjoitti...

Nam,miten syötävän söpö!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...