sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Pupuasut virpojille

Tänä vuonna lapset eivät halunneet virpoa noita-asuissa ja lupasin ommella heille pupuasut. Mielessäni oli hupulliset, hihattomat paidan tapaiset fleeceasut, jotka ompelee käden käänteessä. Kangasostoksilla myyjän mittaillessa kangasta pakasta selvisi, että pukujen pitäisikin olla kokohaalarit. Tuumasta toimeen: viikon aherruksen jälkeen tuloksena on tällaiset luppakorvaiset kokohaalarit (sekä yksi läpiommeltu sormi ja hirveä määrä irtokarvaa ympäri huushollia).

Kaavana käytin Suuren käsityölehden 4/09 leijona-rooliasun kaavoja (koko 116/122). Pidensin kaavoja vartalon keskiosasta sekä hihan- ja lahkeensuista (lapseni ovat kokoa 128-134). Alkuperäisessä kaavassa oli erillinen hattu,  jonka muunsin kiinteäksi hupuksi. Korvat piirsin itse suoraan kankaille lasten ohjeiden mukaan (piti olla pitkät) kaksinkertaisesta kankaasta. Ompelin eteen vetoketjut, alkuperäisessä ohjeessa olisi ollut tarrakiinnitys. Ruskeaan asuun tein resorit samanvärisestä fleecestä, valkoiseen ihan tavallisesta puuvillaresorista. Lapset kierittivät tupsuhännät sopivan värisistä jämävillalangoista.

En tiedä johtuiko pukuihin panostamisesta vai mistä, mutta virpomispalkat olivat melkoiset.

5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

U-P-E-A-T ...siis kerrassaan todella hienot. En yhtään ihmettele palkkioiden runsautta :o)

Tuun taas ens to-pe "etelään"...käviskö treffit keskustassa ruokailun merkeissä?

t. minä ;o)

Elina kirjoitti...

Moi, ja kiitos! :-D

Itse tässä jo rupesin miettimään, että olenko ihan pimeä, kun väsään tuollaisia asuja noin isoille.. En oikein jaksanut silloin, kun olivat pienempiä ja nyt paikkaan syntynyttä vajetta. Eräs pieni lapsi oli nähnyt meidän "puput" ikkunasta ja ruvennut kyselemään äidiltään "Millon noi puput tulee meille virpomaan?" Eli ainakin perheen pienimmille toivottuja virpojia olivat :-)

Laitan sulle vielä tekstarin niin sovitaan treffit!

Nimetön kirjoitti...

Tosi hienot puvut! Kivaa kevättä, terkuin; Anna-Maija

Nimetön kirjoitti...

Voi jee, miten hienot! Oispa tuleet meillekin virpomaan!

Mä jaksoin tehdä kuopukselle vain pupuhatun :-D .

karokarol

Kati kirjoitti...

Iik, miten ihanat puput! Olet todella taitava ja virpojat niin suloisia että ei ihme jos saalis oli iso.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...