keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Prinsessan kammari

Kuopus sai lastenhuoneen omaksi valtakunnakseen jokin aika sitten, kun luovutimme työhuoneemme esikoisen huoneeksi. Viime kesänä vietimme yhden hikisen päivän Maricken shopissa tavoitteena löytää sekä lapsille että aikuisille mieluinen tapetti. Päivä oli kuuma, mutta hikisyyttä syntyi arvatekin myös siitä, että yhteisymmärrystä ei meinannut syntyä ollenkaan. Lopulta annoimme lasten valita verhokankaan (mitä ei alunperin todellakaan ollut aikomus kyseisestä liikkeestä hankkia) ja me aikuiset sitten siihen sopivan tapetin. Tapetit ja verhokankaat olivat tilaustavaraa eivätkä ehtineet meille kesälomaksi. Tapetointi siirtyi ja siirtyi ja vihdoin, viime viikonloppuna mies urakoi tapetit seiniin. Minä ompelin verhot tänään.

Huone ei ole valmis enkä siksi sitä tässä enempää esittele. Kuvat ovat tässä siksi, että pyydän teiltä ideoita! Haluan huoneeseen muitakin tekstiilejä, jotka sopisivat noihin verhoihin. Kangasta on vielä päiväpeitoksi, mutta yhdistäisinkö tuohon ruutua, raitaa vai mitä? Ainakaan pilkkuja huone ei enää kaipaa lisää. Ja väri.. en missään tapauksessa halua lisätä violetin määrää huoneessa enkä viedä värejä imelään vaaleanpunaiseen. Sopisiko näihin keltainen?

Huoneen asukki on toivonut jo pitkään sellaista harsohäkkyrää sängyn päälle ja ehkä hankimme tämän:
Ihastelin tuota sydeemiä Pilvitarhan pajassa tänään ja se voisi sopia verhojen väreihin. Verhokankaan ja tapettien valmistajan (Harlequin) sivuilla kyseistä kangasta on yhdistelty näin (joskin vaaleanpunaisena!). En jaksaisi millään lähteä enää toiseen kaupunkiin tilailemaan kangasta, jota sitten pitää odottaa pari viikkoa ja hinta huimaa päätäni. Onnistuisikohan tämä?

6 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Mitenkäs toimisi yksivärinen päiväpeitto (esim. samaa keltaista sävyä kuin hepan harjassa) ja muutama tyyny ommeltuna tuosta verhokankaasta?

Minäkin muuten urakoin viikonloppuna verhoja lasten huoneisiin, laitan niistä kuvia kunhan saadaan ne silitettyä ja ripustettua :-) Vähänkös on olleet hartiat jumissa moisen ompelu-urakan jälkeen...

Tintin kirjoitti...

Tai sitten ruutua ja raitaa :-)
Mun silmäni poimi tuosta verhosta raikkaan turkoosin ja valkoisen.
Tilkuilla saisi ehkä hieman rikottua tuota vaaleanpunaisuutta peitossa ja/tai tyynyissä.
Hienosti kohdistettu :-)

(Mä muuten poistin tuon edellisen kommentin, kun tuli syystä tai toisesta väärältä google-tililtä)

Elina kirjoitti...

Kissaemo: Ehdotuksesi on ihanan selkeä! Itse alan aina ajatella liian monimutkaisesti. Nytkin päässäni pyörii kaikenlaisia vaiheikkaita tilkkuideoita. Ehkä tuleekin liikaa prinsessaa, jos päiväpeittokin on samaa kuosia. Alanpas tutkailla, jos sopivan väristä päiväpeittoa tulee vastaan! Voihan siihen sitten ommella pari prinsessaa aplikoiden, jos huvittaa. Tulen uteliaana kurkkimaan sinun aikaansaannoksiasi myöhemmin blogiisi!

Tintin: Ruutua ja raitaa kuulostaa hyvältä. Täytyy löytää sellaista, jossa on samoja värejä kuin verhokankaassa. Itse asiassa eilen kiireessä kahmaisin paria keltavalkoruudullista kangasta, kun oli 20% alessa. Jospa löytyisi turkoosia yksiväristä tai raidallista kangasta niin tulisi kunnon iloinen sekamelska rajatulla väripaletilla.. Joo, kyllä kohdistamisessa hetki menikin ja pari pitkää saumaa piti purkaa ja ommella uudestaan. Kyllä kannatti! Lapsikin on iloinen, kun hahmot saavat vartalonpalasensa takaisin verhojen ollessa kiinni.

JenniE kirjoitti...

Tulin katsomaan vaaleanpunaisen hupparini kaimaa, onpas hauska sattuma =)
Kauniita juttuja täällä sinun blogissasi!

Anonymous kirjoitti...

Tulin ehdottamaan värin poimimista verhokankaasta (turkoosi esim.) mutta sehän olikin jo ehdotettu :-D. Valkoinen voisi kyllä raikastaa huonetta. Minkä väriset huonekalut tytöllä on? Onko mattoa?

ja minähän en sitten ole mikään sisustaja että siltä kantilta... :-D

karolkarol

Elina kirjoitti...

Heippa Karolkarol!
Ja kiitos vinkeistäsi! Olen jo itse asiassa ratkaissut asian, en vaan ole ehtinyt yhtään ommella tai muutenkaan edistää huoneen sisustusta. Huonekalut ovat valkoisia ja mäntyisiä. Suunta on kohti valkoista. Ostin keltavalkoruudullisia, violettivalkoruudullista ja yksiväristä violettia kangasta. Teen niistä jotain jännää. Verhojen alareunaan ompelen kaistaleen violettivalkoruudullista kangasta. Turkoosia olisin halunnut, mutta en löytänyt sellaista kangasta mistään. Joten pitäydyn vastaväriharmoniassa: violetti + keltainen ja raikastavana elementtinä valkoinen. Saas nähdä mitä syntyy ja MILLOIN syntyy ;-) Kuvaan tänne sitten, kun jotain valmistuu.. Nyt vaan töitä pukkaa ovista ja ikkunoista eikä ole aikaa sisustella..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...