maanantai 19. huhtikuuta 2010

Verhot ja kevät edistyvät

Olen päässyt prinsessan kammarin verhojen kanssa tähän pisteeseen. Olen yhdistänyt verhokankaaseen keltavalkoruudullista puuvillakangasta, joka näyttää tässä yläkuvassa todellista tummemmalta. Verhon alareuna on vasta kokeeksi neulattu tuohon mittaan. Näyttää turhan lyhyeltä. Ajattelin stemmata patterin alareunaan, mutta ehkä kuitenkin pari kolme senttiä pidemmäksi?

Tästä eilen illalla salamalla otetusta kuvasta väri näkyy ehkä paremmin. Haen vastaväriharmoniaa huoneen sisustukseen. Nämä aurinkoiset reunukset valaisevat huoneen, johon paistaa aurinko vain aamuisin. Violettia ruutuakin testasin, mutta se näyttää tässä liian synkältä ja pieniruutuiselta. Suunnittelen lapsen sänkyyn tilkuista tehtyä päiväpeittoa, jossa risteilevät irti leikatut linnat ja kuninkaalliset (löysin Eurokankaasta ihan sattumalta ison palan samaa verhokangasta!), keltavalkoruudulliset ja violettivalkoruudulliset kankaat. Ehkä mukaan tulee myös yksiväristä violettia.

Asunnostamme on ikkuna  neljään suuntaan. Yksi asunnon parhaista puolista on se, että olohuoneeseen paistaa ilta-aurinko. Viime aikoina olen työpäivän jälkeen kiepsahtanut sohvalle nautistkelemaan auringonpaisteesta. Alakuvassa näkyvät illan viimeiset auringonsäteet, jotka tulevat jo viistoon siitä vihoviimeisestä ilmansuunnasta. Ainoastaan keskipäivän aurinko ei paista meille. Siitä olen iloinen! Ei ole koskaan tukalan kuuma.


Olohuoneessa notkuvasta pyykkitelineestä olisi tarkoitus hankkiutua eroon ja asentaa kylppärin seinälle haitarimalliset, tukevat pyykinkuivaustelineet. Mutta tästä härvelistä tulee hienoja varjoja!


3 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Hienoja nuo kuvat ja taito pysähtyä ja nautiskella pienistä arjen hetkistä on taidoista parhaimpia! Ihana keltainen myös alemmissa kuvissa. Miten mä en ole bongannut ainuttakaan kukkaa vielä? Täytyy tänään kuljeskella 'sillä silmällä'...

Anonymous kirjoitti...

Heippa pitkästä aikaa :o)

Mä tykkäsin tosta kuninkaallis-valko-lilaruudullisesta yhdistelmästä (lila tosin muutenkin mun lemppari ja keltaista en käytä missään, paitsi tulppaaneissa ;o))

Elina kirjoitti...

Sini: Leskenlehdetkin näyttivät tänään jo kukkivan aurinkoisilla etelärinteillä! Kohta et voi enää välttyä bongaamasta kevään merkkejä.

Anonyymi: Jos katsoo pelkästään verhoja, violettiruudullinen on parempi, mutta jos katsoo koko huonetta ja tykkää lämpöisistä väreistä, keltaruutuinen vie voiton. Makuasioitahan nämä.. huoneen omistaja on tyytyväinen. Ainut rajoite on, että hän "inhoaa" oranssia! Äitinsä lempiväriä!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...