maanantai 18. tammikuuta 2010

Villasukat ja sisustuspohdintaa


Aloin neuloa villasukkia 7-vuotiaalle 7 veljeksestä vyötteen ohjeen mukaan. Kantapääkiilan jälkeen oli selvää, että sukkaan mahtuisi kaksi hoikan tytön jalkaa. Niinpä tulin kerrankin neuloneeksi jotain itselleni. On varmaan vihdoin myönnettävä, että käsialani on löysempää kuin Novita olettaa. Täytyy jatkossa vaihtaa puikot pienemmiksi tai neuloa ohjeita vähemmin silmukoin. (Oranssi lanka on kierrätettyä, siksi epätasaisen näköistä, en jaksanut kostutella.)

Olen taas pitkästä aikaa yrittänyt ratkoa kotimme erinäisiä säilytyspulmia. Asuntomme on kompakti, joten kaikki potentiaaliset säilytyspaikat on otettava käyttöön. Tapojeni vastaisesti ostelin läjän sisustusaiheisia aikakauslehtiä ja poimin niistä ideoita pohdittaviksi. Tässä muutamia otoksia.

Suurin murheenkryyni ainakin näin talvisaikaan on ETEINEN. Posteille ei ole mitään hyvää paikkaa. Toimisikohan tämmöinen (ilman tikapuita)? (Suuri käsityölehti 1/10)

Entä tämä? (sama lähde kuin edellä)

Ovien yläpuolelle kannattaa varmaan asentaa hylly, jonka päälle voi varastoida talvisin kesäkauden kamppeet ja päinvastoin. Avokoreja en käyttäisi pölyyntymisen takia, mutta kannelliset laatikot voisivat olle passelit. (Talo ja koti 1/10)

Muuallakin asunnossa ovien päällisten mahdollisuudet täytyy tutkia. Seinähyllyjä voisi asentaa aina, kun sellaiselle on tilaa ja järkevä käyttötarkoitus.. (Kotivinkki 2/10)

Litteitä vitriineitä voisi harrastaa ainakin keittiössä. (Talo ja koti 1/10)

Ripustelun mahdollisuudet on tutkittava. (Kotivinkki 2/10)

Pitäisikö ottaa käyttöön myös keittiönkaappien päällystilat? Melko pölyttyvä ja hankalasti saavutettava sijainti? (sama lähde kuin edellä)

Onkohan tämmöinen oikeasti kätevä? (Talo ja koti 1/10)

Sotkuiset nurkat ja hyllyt saa verhoilla piiloon. (sama lähde kuin edellä)

Työpiste on vielä asia erikseen. Omassa ompelupisteessäni seinä on vielä hyödyntämättä ja mietiskelen riittävän esteettistä ja kuitenkin käytännöllistä ratkaisua. Hyllyjen reunustoille kertyy helposti ylimääräistä kiertolaistavaraa eikä röykkiöitä ole kiva katsella sängyssä loikoillessa. (Kotivinkki 2/10)

Ikeasta on helppo käydä ostelemassa pieniä hyllyjä ja koreja, mutta toimiiko tällainen käytännössä? Hieman epäilen. (Oma koti kullan kallis 11/09)

3 kommenttia:

PaaPii kirjoitti...

Kivasti olet kerännyt kuvia säilytysratkaisuista. Niin tarpeellista mietittävää ja kivoja ideoita. Mutta missä se toteutus on.. ei meillä ainakaan :D

Sini kirjoitti...

Hyviä ideoita jaat meille lukijoillekin! Kerro sitten, mihin päädyt... Nuo erinäiset hyllyt ovat käteviä ja kivannäköisiäkin. En tiedä, miten käytännössä toimivat. Monesti itse alan keräämään niihin vain jotain asetelmia... Mutta jos niihin laittaisi juuri noita koreja. Olisivat kauniita sisustuselementtejäkin.

Elina kirjoitti...

Kiva, jos teille oli noista kuvista iloa tai hyötyä!

Anis: Suunnitteluasteelle jää useimmiten meilläkin. Siinä on se hyvä puoli, että kun tulee uusi, parempi idea, on vanhakin vielä toteuttamatta.. tarpeetkin ovat kenties kesken matkaa vaihtuneet. Eipä tule tehtyä turhaa työtä. Silti rauhoittavaa kuvitella, että asunto ja tavarat olisivat joskus oikeasti todella hienossa järjestyksessä. Elän illuusiossa, että jonain päivänä kaikki tavarat ovat paikoillaan.

Sini: Laitan kyllä kuvia sitten, kun jotain kätevää saan toteutettua :-) Kunhan ispis ei hyppelisi sinne tänne turhan tiheään!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...