sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Kukkahuivi

Tällainen tästä nyt tuli. Sain kaksi kerää lisää keltaista Huopasta ja yhden oranssin. Aloitin koko virkkaamishomman alusta, koska tajusin virkanneeni liian tiiviitä kukkasia huovuttamista ajatellen. Vaihdoin virkkuukoukun kahdeksikkoon ja tein uusiin kukkasiin oranssit reunukset. Virkkasin niin monta kukkaa, kun langoista riitti ja ompelin ne yhteen enimmäkseen päättelylangoilla. Olin vakaasti päättänyt, että en enää koskaan huovuta Huopasta pesukoneessa tai jos huovutan, korkeintaan 30 asteessa. Hetken mielijohteesta laitoin huivin kuitenkin vyöteohjeessa mainittuun 40 asteen kirjopesun! Se oli virhe. Huivista tuli tönkkö. Tilanne parani, kun esikoisen avustuksella kiskoin kukkia märkinä isommiksi. On tämä huivi silti kaulassa melko tönkkö, mutta voi sitä kuitenkin käyttää. Näin kirkkaat värit eivät ole parhaat mahdolliset kasvojani vasten. Ehkä toteutan saman huivin toisen värisillä langoilla huovuttamatta. Sen verran hauska tämä malli mielestäni on.Malli kukkasiin löytyy kirjasta "Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit" (Myhrer&Brandal, 2009)

8 kommenttia:

PaaPii kirjoitti...

Aivan superihana! Niin aurinkoiset värit :)

Sini kirjoitti...

Kivalta tuo kyllä näyttää! Ja niin keväiseltä! :)

Pia kirjoitti...

Siis totaalisen mahtavan näköinen...pitäisköhän mun kokeilla kanssa (ilman huovuttamista tosin)... :o)

Mukavaa alkanutta viikkoa...

Elina kirjoitti...

Kiitos Anis, Sini ja Pia!

Minustakin se on aurinkoisen ihana. Kiva, että se ei ole teistäkään kammottava - liikun välillä sillä rajalla, että jonkun mielestä voi olla jo yliampuvaa :-) Olen kyllä antanut harmaalle jo pikkusormeni, kuten kuvasta näkyy. Vastapainoksi on hieman reviteltävä.

Pia: Pitäisi! Nyt on kauppohin tullut ihania, keväisen pirtsakoita lankoja. Itsekin tulin hankkineeksi ohimennen jotakin, vaikka olin päättänyt käyttää vuosikausia varastoimani langat ensin alta pois... No, eipä ne onneksi pilaannu.

Pilvitarha kirjoitti...

Vau, siitä tuli tosi pirteä! Omani on vielä ihan kesken kun iski päälle jo pari muutakin juttua... Niin pääsee käymään aika usein ;)

Jokke kirjoitti...

Ai kun hauska huivi ja noin isot kukat, kaulakuvasta vasta tajusin.

MariaK kirjoitti...

Wau!! Upea!
Näin 70-luvun lapsena tuo väri näyttää herkullisen raikkaalta ja selkeältä.
Enpä ollut ajatellutkaan, että voisin tuon tehdä Huopasesta. Olin ajatellut vain "tavallisesti" virkata... hmm...
Tykkän kovin! <3

Elina kirjoitti...

Kiva, kun tekin jätitte kommentit :-) 70-luku tästä huivista nimenomaan tule mieleen minullekin. Voimakasta huovuttamista en kyllä suosittele ellei ole tarvetta tukea kaularankaa tavallista enemmän..

Äh, harmittaa, kun en saa mitään valmiiksi, mitä voisin tänne päivittää! Kaksi neulosta kesken + kolmen huoneen sisustus-säilytysratkaisut.. mikä ihme siinä on, että on koko ajan aloitettava jotain uutta ennen kuin saa edellistä valmiiksi. Liikaa intoa ja liian vähän pitkäjännitteisyyttä ilmeisesti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...