sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Virkkurihommia

 
Molla Millsin Virkkuri-kirjan innoittamana opettelin korien virkkaamista. Näiden alkuperäisissä ohjeissa käytettiin trikookudetta, mutta minä käytin Novitan Hanko-lankaa. Ostin kolme kerää sinapinkeltaista Hanko-lankaa kesällä niiden värin takia ajatuksena tehdä niistä asusteita. Lanka osoittautui kuitenkin sen verran tönköksi, että se mielestäni soveltuu paremmin käyttöesineiden valmistukseen. Virkkasin kaiken 4,5:n koukulla.
 
Pikkukori on tehty Virkkuri kirjan S-kokoisen kudekorin ohjeella ja isompi M-kokoisen ohjeella. Pienin on juuri sopiva pinnien ja ponnareiden säilytykseen. Isompi on näppärä yöpöydälle kertyville pikkutavaroille (käsivoide, huulirasva yms.).

 

Pitkulaiselle pussukalle en ole vielä keksinyt käyttöä, mutta sen hauska muoto houkutteli kokeilemaan. Pussukka on virkattu S-kokoisen korin ohjeella ja jatkettu niin kauan kun lankaa riittää. Ohje napinläven tekemiseen löytyi niin ikään Virkkuri-kirjasta. Viime vuosituhannella hankittu puunappikin pääsi vihdoin käyttöön.

 
Pitsinen tabletti syntyi ensimmäisenä Virkkuri-kirjan virkkauksena. Se on tehty S-kokoisen pitsimaton ohjeella. Ensin tuumailin, että siitä saattaisi tulla vessan matto. Koko jäi kuitenkin sen verran pieneksi, että se päätyi olohuoneen pienen pyöreän pöydän väriläiskäksi.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis tuo pitkulainen!

Karol-Karol

Elina kirjoitti...

Kiitti :-) Mutta tuleeko mieleen mihin sitä voisi käyttää?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...