maanantai 2. joulukuuta 2013

Myssy yksivuotiaalle


Neuloin lasten serkkutytölle lapasten ja sukkien kaveriksi myssyn. Ohje on Suuren käsityölehden numerosta 2/2012. Alkuperäisessä ohjeessa myssy oli neulottu kahdella värillä, mutta näyttää se ihan hauskalta näinkin.


En ole aikaisemmin vuorittanut neulottua hattua, joten muutama viikko vierähti pähkäillessä. Lopulta ostin Eurokankaan palalaarista jotenkuten väreihin sopivan edes jotenkuten ohuehkon fleecekankaan. Yksi vuoriversio tärvääntyi harjoitellessa, mutta jo toisella kerralla onnistui hyvin. Vuori on ommeltu käsin pienin pistoin kiinni neulottuun osaan.


Lanka on Gjestal Maijaa ja puunapit löysin Mamman tuvasta. Sopivan väriset puunapit olivat niin vähissä, että yhtäkään tähän hattuun väriltään ja kooltaan sopivaa ei ollut kolmea samanlaista jäljellä. Onneksi kuitenkin nämä löytyivät. Havaitsin erilaisia nappeja mallaillessani, että napeilla on väliä silloin, kun ne ovat noin näkyvällä paikalla. Vääränlaisilla napeilla voisi pilata koko neuleen.

Nyt vaan toivon, että hattu on sopivan kokoinen! Se lähtee tällä viikolla postipaketissa uudelle omistajalleen.


6 kommenttia:

Tanja K kirjoitti...

Aivan ihana! Ei olisi varmaankaan kahdella värillä parempi.

Elina kirjoitti...

Kiitos :-) Se alkuperäinen oli kyllä hieno, mutta ihan erilainen, kun väreinä olivat beessi ja harmaa. Sama malli, mutta ihan eri hattu!

Sari Räsänen kirjoitti...

Söpö pienen hattu. Uskon kun sanot vuoren olleen vaikee tehdä. Itse olen vuorittanut villahattuja (aikuiseten) vai ompelemalla suikaleen otsaa kiertävällä alueella (saitko kiinni? )

Elina kirjoitti...

En edes tajunnut, että vuorittamisen voisi tehdä noin helposti! Täytyy muistaa seuraavalla kerralla, ainakin aikuisten pipoissa se varmasti riittäisi.

Susanna kirjoitti...

Onpa kivan mallinen. Pitää varmaan lähteä kirjastosta varaamaan tuo lehti, sillä tekisi mieli itsekin kokeilla. Aikuiseen kokoon tosin. :)

Elina kirjoitti...

Paksusta langasta voisi tosiaan tulla kiva aikuiselle! Olisi myös lämmin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...