torstai 19. joulukuuta 2013

Kankaanpainantaa

 
Joulukortteja varten tehdyt sabloonat olivat niin hienoja, että niitä piti päästä hyödyntämään lisää. Niinpä kaivoin kaapista vanhaa mummolan lakanaa ja aikaisemmista kankaanpainohommista jääneitä kangasvärejä ja lapset rupesivat kankaanpainohommiin.

 
Tonttusabloona oli sen verran nafti yläpäästään, että 11-vuotias töpötteli väriä vahingossa sabloonan ohi. Niinpä piti keksiä joku kuva, joka peittäisi tahran. Lahjapakettihan siihen tuli.
 
Väreissä tytöt olivat hyvin tarkkoja. Punaista meillä ei ollut, mutta saimme sekoitettua murretun punaisen punavioletista ja lämpöisen keltaisesta kangasväristä. Lahjapaketin väri piti olla harmaa, mutta kuulemma ei suoraan mustasta ja valkoisesta sekoitettu, joten mustavalkoiseen seokseen piti lisätä hieman keltaista. Lapseni harrastavat kuvataidekoulua ja sen kyllä noista väripohdinnoista huomaa.

 
Porojen sininen on suoraan väripurkista, mutta possun väriä piti säätää ensimmäisen possun jälkeen. Keltainen muuttui oranssiksi ja lopputulokseen tuli hieno vastaväriharmonia. Tytöilläni näkyy olevan hyvä värisilmä.

 
Tämän kaiken painamisen päämääränä oli tehdä itse painetut pannulaput lahjaksi kaukana asuvalle sukulaistädille. Minä hoidin ompelupuolen, kun lapsilla oli jo muita kiireitä. Painettujen kankaiden välissä on puhkikuluneiden pyyhkeiden ehjiä, vaaleita kohtia. Vinonauhat ovat omasta takaa, mummolan perintöä enimmäkseen.


Bloggeri on taas näköjään vuosien tauon jälkeen ruvennut julkaisemaan suttuisia kuvia. Ilmeisesti blogger pakkaa kuvia jotenkin latausvaiheessa. Nämä kuvat olivat tarkkoja ennen bloggeriin lataamista. Harmillista..

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...