torstai 13. lokakuuta 2011

Jämälankasormikkaat

Tällaisia neulomuksia syntyy silloin, kun ei jaksa etsiä uusia ohjeita eikä keksiä mitään uutta, ja kun neuloo vanhoista lankavarastoista. Helppoutta lisää myös se, että neuloo itselleen: ei tarvitse pyytää ketään sovittamaan. Minulla on jo aika monet sormikkaat (mm. nämä ja nämä), mutta nyt syyskylmillä näille on käyttöä. Nämä uusimmat sormikkaat ovat syntyneet Novitan Nalle-langoista: harmaasta ja valmiiksi kirjoneulevärjätystä (värin nimeä en enää muista, vyöte on kadonnut). Ei tullut ihan keskenään identtiset sormikkaat, mutta riittävän samanhenkiset kuitenkin.

Haaveilen ihan uusista, isommista neulomisprojekteista (liivi, huivi, keeppi...), mutta vaadin itseltäni, että ensin on neulottava edes osa vanhoista lankavarastoista käyttöön. Harmittaa vaan se, että kaikki hauskimmat värit on jo loppu. Miten inspiroitua harmaasta, luonnonvalkoisesta ja sinisestä? Tai väreistä, jotka eivät vaan sovi yhteen?

Olen saanut syksyn kuluessa kaksi tunnustusta, joista olen ilahtunut kovasti! Ensimmäisen sain Ompelun iloa ja ihanuutta -blogin Katjalta jo liian kauan sitten. Minun oli tarkoitus lisätä se aina seuraavaan postaukseen, mutta joka kerran muistin sen liian myöhään ja sitten lopulta aikaa oli kulunut jo niin paljon, että alkoi jo hävettää ja jätin koko asian sikseen. Mutta nyt, kun Vinttikamarista ja verstaalta -blogin Hiipu muisti minua tunnustuksella, sain uuden mahdollisuuden.
Ensin Katjalta saatu: "Tunnustuksen saajan tulee kertoa lempiväri, -ruoka ja
-paikka, jossa haluaisi käydä"
Lempiväri: Nyt syksyllä ehkäpä okrankeltainen, petroolinsininen ja kolmantena tumma violetti
Lempiruoka: Meillä syödään tänään halloumipastaa ja se on tosi hyvää, tänään lempiruokani olkoon se.
Paikka, jossa haluaisin käydä: Juuri nyt haluaisin olla jollakin järvenrantamökillä ja lämmittää puusaunaa. Sellaista ei ole nyt saatavilla, koska olin liian laiska silloin, kun mökki olisi pitänyt varata, joten tyydyn vain haaveilemaan moisesta.
Toki jaan tämän kunnian eteenpäin. Suloisia blogeja on miljoona viisisataatuhatta. Mutta erityisen suloinen on mielestäni juuri nyt Unelia. Tunnustuksen leivoskuvakin sopii erityisen hyvin blogiin, jossa on mm. tosi kekseliästä leikkiruokaa.
Sitten Hiipun tunnustus, jonka sanoma kyllä hivelee käsityönäpertäjän itsetuntoa. Kaikkihan haluamme olla mahdollisimman taitavia! Tähän tunnustukseen kuuluvat seuraavat kysymykset:

Jos voittaisin lotossa 10 miljoonaa...
Ostaisin jonkun rapistuneen ostarin ja perustaisin siihen taide- ja kädentaitokeskuksen. Siellä toimisi aamusta iltaan kävijöille ilmaista, ei kaupallista luovaa ja virkistävää toimintaa. Päivisin kohderyhmänä voisivat olla eläkeläiset, työttömät ja kotivanhemmat lapsineen. Iltapäivisin sinne voisi tulla koululaiset ja kuka vaan. Taloon palkattaisiin taide- ja käsityökasvatuksen ammattilaisia ja erityisosaajia. He saisivat palkkaa myös kahvi- ja lounastauoista sekä loma-ajoilta.
Jos saisin päivän olla mies...
Liikuskelisin mahdollisimman paljon julkisilla paikoilla tutkimassa miten sukupuoli vaikuttaa ympäristön suhtautumiseen. 
Haluaisin osata...
soittaa erilaisia instrumentteja harjoittelematta päivääkään.

Hävettää tunnustaa, mutta...    
Olen istunut viime päivinä liian paljon sohvalla ja katsonut tyhmiä ohjelmia telkkarista (toki myös samalla neulonut, mutta ihan tylsiä juttuja). Olen lomalla, mutta silti kuvittelin ennemminkin saavani jotain hienoja ompeluksia tms. aikaan..
Tänään aion vielä... 
Laiskotella lisää (sitten, kun olen hieman pyykännyt ja syönyt sen halloumipastan).
Tämä tunnustus siirtyy Neulaillen -blogiin, joka on minulle ihan uusi tuttavuus. Tämä tunnustus sopii erityisen hyvin juuri Neulaillen-blogille, koska siellä on tosi monipuolisia ja taitavasti tehtyjä juttuja. Kannattaa käydä katsomassa!

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kauniin ja lämpimän näköiset ovat nämä sormikkaat. Olisin iki onnellinen, jos vaikka joulupukin kontista löytäisin jotain samanlaista. Edellisistä kauniista sormikkaistani katosi toinen jo aikaa sitten.

Elina kirjoitti...

Kiitti vinkistä :-)

unisukka kirjoitti...

Heippa! Yhtä nolosti kävi minulle tunnustuksen kanssa... Kiitän siitä suuresti, se lämmitti mieltä tosi paljon. Olet jaksanut urakoida kauniita sormikkaita, minulle riitti yhdet sitä lajia. Mukavaa alkuvuotta!

Nina kirjoitti...

Antamasi tunnustus tuli perille :) Kiitos kaunis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...