tiistai 24. toukokuuta 2011

Yrttejä

Olen laitellut viime päivinä parveketta kesäkuntoon. Tänä vuonna päätin kasvattaa yrttini ämpärissä, koska siinä on riittävästi multatilaa pitämässä yrtit hengissä lasitetun parvekkeen iltapäivän helteissä. Sain yrttien yhteisistutukseen idean torilla näkemistäni yrttiamppeleista, joissa kasvoi esim. basilikaa, ruohosipulia ja rucolaa samassa amppelissa. Tässä ämpärissä kasvaa eniten käytetyt yrttimme: basilika (lajikkeen nimenä oli parvekebasilika), villirucola, ruohosipuli ja persilja. Saavat vielä kasvaa muutaman viikon ennen kuin uskaltaa kerätä satoa.

Viime kesänä ämpärissä kasvoi pelargoni. Nyt porasin pohjaan runsaasti lisää reikiä (aikaisemman yhden sijaan)...
...laitoin pohjalle palan sanomalehteä pitämään mullat kurissa...

... ja käytin pohjalle vanhat kylvömullan jämät salaojittamistarkoituksessa. Hiekkainen multa läpäisee ylimääräisen veden paremmin. Kiviä tai ruukunsirpaleita en viitsinuyt laittaa, kun niitä olisi tarvittu niin paljon.


Löysin tänä vuonna entistä kauniimman riippapelargonin! Se pääsi samalle paikalle kuin aikaisempinakin vuosina, mutta hankin tälle uuden amppelintapaisen koriämpärin, jotta saan ruukun alle aluslautasen.

Teimme parvekkeelle tosi kivan muutoksen, joka muutti parvekkeen rentouttavaksi olohuoneen jatkeeksi. Siitä oma postaus myöhemmin kunhan viimeistelyt ovat valmiina.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...