maanantai 7. kesäkuuta 2010

Näkösuojaa parvekkeelle

Meidän lasitetulta parvekkelta on kivat maisemat kahteen suuntaan, mutta kolmannessa suunnassa on vain rumia elementtikerrostaloja. Siellä on myös katu, jolla kulkevien ihmisten katseilta haluan suojautua. Näin Pilvitarhan pajassa tällaista ihanaa pelargonia-aiheista ikkunakalvoa. Pilvitarha auliisti kertoi mistä oli sitä hankkinut ja sieltä minäkin kalvoni tilasin. Silikoninen kalvo on kiinni lasissa saippuavedellä. Helppo kiinnittää, siirtää ja irrottaa.

Parvekkeen alalaseihinkin pitäisi keksiä jotain yhteensopivaa näkösuojaa. Kuvissa näkyvä raidallinen markiisikangas on edellisen asukkaan peruja enkä pidä siitä yhtään. Kalvo kuitenkin todennäköisesti on tuohon liian läpikuultava. Ideoita kellään?


Istutukset senkun lisääntyvät ja laajenevat. Kaikenlaista tupsahtelee. Yrtit vaan puuttuvat edelleen.

6 kommenttia:

PaaPii kirjoitti...

Ihanan näköistä!

Sini kirjoitti...

Hauska tuo kalvo! Ja upeita nuo kukat. Itseltäni kukat parvekkeeltani puuttuvat, mutta muita kyllä löytyy... Toivottavasti keksit hyvän näkösuojan alaosaan. Pitäisikö sen olla kiinteä vai liikuteltava? Esim. kangasta vaijerissa ikään kuin verhona? Itselläni oli jonkin aikaa pajumatto nostettuna parvekkeen etureunaa vasten. Tosin peittämään silloista rumaa kaidetta.

Pilvitarha kirjoitti...

Hyvältä näyttää! En kyllä vaihtaisi omiani mihinkään, ovat niin kätevät :)

Samoja meinasin ehdottaa kuin sinikin edellä alaosaan...

Elina kirjoitti...

Kiva, kun heititte ideoita! Kangas olisi kyllä takuuvarma systeemi. Se pitäisi virittää kuten tuo edellinen, ritilän ja lasien väliin. Valkoinen kangas.. ainut miinus on homehtuminen. Pajumattoa tms. täällä ei saa laittaa, vaikkakin monella on rähjäistä aaltomuovia näkösuojana (joku taloyhtiön päätös, mitä kuitenkaan kukaan ei valvo toteutuvaksi). Hmmm.. jäänpäs suunnittelemaan asiaa..

Sani kirjoitti...

Tuo näköeste mikä sinulla on, on varmaan aikalailla samantyylistä kuin bauhausista saatavat kontaktimuovit. Voi siis kiinnittää, kaikkialle tasaisille pinnoille, sietää myös kosteutta (itselläollut pesuhuoneessa) ja värejä (sellasia joista ei näy läpi) ja kuoseja löytyy useita, et jos teilpäin on bauhaus, niin käy kurkkaan löytyiskö sielt sopiva väri/kuosi alaosaan :).

Elina kirjoitti...

Kiitos, Sani! Bauhaus on käyntietäisyydellä. Täytyy tässä kesän mittaan piipahtaa. Kontaktimuovia katselin Etolassa, mutta myyjä sanoi, ettei se irtoa ilman liuottimia ja alkoi hirvittää. Toki tuohon alaosaan on suunnittelilla pitkäikäinen ratkaisu, jonka pitäisi sietää myös pakkasta, joten ehkä ser ei haittaisi. Tietääkö joku miten lasiin kiinnitetty kontaktimuovi käyttäytyy pakkasessa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...