maanantai 25. huhtikuuta 2011

Lisää lippiksiä

Miehen lippis on ommeltu 80-luvun kotimaisesta puuvillakankaasta (en muista valmistajaa). Vuoritin hatun mummolasta perityllä tukevalla, valkoisella lakanakankaalla.  Kaava on edelleen Elsebeth Gyntherin (1981) kirjasta "Ompele lapselle -vaatteet 5-12 -vuotiaalle", mutta hieman suurennettuna.

Oma lippikseni on lähes identtinen esikoisen lippiksen kanssa, mutta tein itselleni isomman lastenkoon (kirjan kaavassa on kaksi kokoa: 51-53cm ja 55-57cm). Lipassa vakosametin vaot menevät minulla vaakasuuntaan ja esikoisen lippisessä pystysuuntaan (vahinko, mutta ainakin tunnistamme omamme).

Kuopus valitsi lippiskankaakseen 80-luvun ohuen puuvillakankaan. Tämä oli ihan pakko vuorittaa kankaan ohuuden takia ja lippaankin laitoin tukikankaiden lisäksi lakanakangasta. Olen silittänyt jokaisen lippalakin lippaan tukikangasta kumpaankin vastakappaleeseen. Vakosametti on kyllä näihin ihan paras materiaali. Se ei tarvitse vuoritusta ja lippa pysyy hyvin ojennuksessa pelkkien tukikankaiden ja tikkausten voimin.

Kuminauha tulee ohjeen mukaan lippiksen taakse vinonauhakujaan. Vuoritetuissa lippiksissä kokeilin eri tapoja ommella kuminauhakuja. Vaihtoehtoja on monia.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...