tiistai 31. toukokuuta 2011

Siivet

Lapsen kaupasta ostetut siivet repsottivat alusta alkaen ja sukkahousumainen päälikangas oli lopulta reikiintynyt. Purin siivet alkutekijöihinsä. Jäljelle jäi neljä paksusta rautalangasta muotoiltua siivenreunaa. Kiinnitin ne uuteen, parempaan järjestykseen rautalangalla ja piipputrasseleilla pareittain.

8-vuotias piirsi ja leikkasi siipikappaleet kankaasta itse. Minä ompelin ne käsin ja pingottaen rautalankoihin kiinni. Kangas on vanhaa puuvillaista valoverhoa, joka on jäänyt viimeisessä muutossa tarpeettomaksi.

Lopuksi ompelin keskiosan vanhasta lakanasta ja kiinnitin siivet keskiosaan nauhamaisella kappaleella, jonka ompelin samasta lakanakankaasta. Sitten vaan kuminauhat oikean mittaisiksi ja ompelukoneella kiinni. Harsin siivet käsin vielä keskikappaleeseen kiinni ala- ja yläosistaan, keskiosa pysyy tukevasti selässä kiinni eivätkä siivet pääse lerpattamaan. Ihan kivat näistä tuli! Ja mikä parasta, kaikki materiaalit löytyivät meiltä kotoa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mageet! Suostuisko keiju leijumaan valokuvamallina? :-)

karolkarol

Elina kirjoitti...

Jos palkinnoksi saa jotain makeaa, todennäköisesti onnistuu! (keijuni tuntien) Meinaan jossain välissä ehtiä ommella myös mekon tuosta samasta verhokankaasta. Sitten voisi tulla vielä keijumaisempia kuvia?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...