perjantai 22. huhtikuuta 2011

Sammarit 8-vuotiaalle

8-vuotias esikoiseni on kasvanut hurjasti vuoden sisällä ja edelliset sammarit ovat jo melkein puolessa sääressä. Vihdoin tämä Eurokankaan palalaarista vuonna 2009 haalimani ihana oranssi vakosametti sai arvoisensa ompelukohteen - sattuu olemaan vieläpä lapsen lempiväri.

Kaavana on Ottobre 1/2011 -lehden malli nimeltään So-so-slim. Erittäin slim kaava tuo onkin. Tein reilumman kokoiset, koska kankaani ei ollut stretch-vakosamettia. Vaikka mittailin hyvin tarkkaan ja lisäsin puuttuvat sentit, meinasi näistä silti tulla liian naftit (sivusaumojen saumavaroja piti hieman hyödyntää..). Tässä siis Ottobre-lehdelle harvinainen malli: erittäin kapea!

Suosittelen kaavaa lämpimästi hoikille koululaisille - joskin ole tarkkana vyönlenkkien kanssa. Ohjeessa on hieman epätarkkuutta niiden kohdalla.

Muokkaus:  Lisäsin kuvat, joissa housut ovat omistajansa päällä. Oih ja voih, lahkeen pituus taitaa riittää nippa nappa syksyyn.. onneksi on pikkusisko, joka perii nämä. Olivat sen verran työläät ommella, että ihan muutaman kuukauden käyttöikää en näille toivoisi. 

3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kyllä on ihanat housut. Hauskaa, että potilas jo jaksaa esitellä niitä.

Kristiina kirjoitti...

Onpa ihanat housut!

Anonyymi kirjoitti...

Siis aivan käsittämättömän hienoja juttuja olet tehnyt! Oli pakko kommentoida nyt noidden sammareiden kohdalla. Pitäisi käydä täällä blogissasi useammin, täällähän on vaikka mitä!

- ystäväsi M.H.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...