tiistai 22. syyskuuta 2009

Hippihousut

Näitä housuja olen väkertänyt varmaan jo viikon. Nyt ne ovat valmiit! Housut on ommeltu Ottobren 4/2006 Kurpitsahousujen kaavalla. Lapsi halusi itse suunnitella kurpitsan ja linnun tilalle omat kuvat, jotka sitten parhaani mukaan jäljensin ja aplikoin housuihin. Tällä kertaa minulla oli tukikangasta apuna - joskaan ei mitään molemminpuolin liimautuvaa. Olin niin innokas aloittamaan ompelun, että en vaivautunut mittaamaan hoikkaa ekaluokkalaistani ollenkaan saatikka sovittamaan kaavoja. Niinpä tuli tehtyä kaikin puolin liian isot housut. Pienensin housuja hieman sivusaumoista, lahkeista ja vyötäröltä. Sen lisäksi lisäsin vyötärölle napeilla kiristettävän kuminauhan, jonka idean apinoin lasten ostohousuista. Kaikesta jälkikäteen säätämisestä huolimatta housut ovat käyttäjälleen väljät (lisään kuvan myöhemmin). Senpä vuoksi harsin lahkeensuuista 2cm kasvunvaraa nurjalle puolelle, jotta myöhemmin lahkeita voi pidentää. Alkuperäisessä mallissa lahkeensuut oli määrä huolitella tiehällä siksakilla käänteiden sijaan. Lankaa näihin housuihin kului julmetusti hiuslaskosten ja tuplatikkausten takia. Muuten nämä olivat puoli-ilmaiset: vakosametin ostin kahdella eurolla kädentaitomessuilta, napit ovat samaten siltä reissulta (pussillinen erilaisia hauskoja nappeja eurolla), kuminauhan kiristysnapit ovat tuleet jonkun ostovaatteen mukana, vetoketju ja kuminauha löytyivät kotoa (isoäideiltä perittyjä ompelutarvikkeita) ja aplikaatioissa käytetyt kankaat ovat paloja hylätyistä vaatteista. Kirjailulankojakin löytyi omista varastoista.


Tässä lapsen luonnokset.

Tässä vielä lupaamani kuva housuista käyttäjänsä päällä. Kuten kuvasta näkyy, yläosan olisi voinut tehdä pari kokoa pienemmällä kaavalla ja jatkaa sitten pituutta hieman. Tekemällä oppii!

8 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Vitsit kun upeat housut...saaja taitaa olla onnellinen :o)...milläköhän ajalla mäkin saisin jotain aikaiseksi :o)

Elina kirjoitti...

Kiitos :-) Saaja on onneksi ollut tähän asti kaikkeen ompelemaani todella tyytyväinen. Pienet mokat eivät ole haitanneet. Huomenna nämä pökät ovat jo varmasti kovassa käytössä - ellei jo illalla. Lapset nykyään kilpailevat siitä kenelle ommellaan seuraavaksi. Olen sitten ommellut vuorotellen kummallekin. Mieskin on jo kysellyt onko meillä kaavoja miesten sammareihin..

Sun pitää tulla piirtämään se hattukaava :-)

Liisa kirjoitti...

Ovatpa ihanat housut!
Mainiota, että lapset saavat osallistua suunnitteluun.

Anonymous kirjoitti...

Voi mitä kaikkea ihanaa oletkaan taas luonut Elina! Nuo housut on tosi kivat!

Arki on ollut viime viikkoina aikamoista huisketta ja vähän kateellisena näitä kuviasi katselen ja haaveilen, että minäkin pääsisin jo koneen ääreen...

Henna

Maiju kirjoitti...

Mukava löytää blogisi!
Ihanat housut :)!

Elina kirjoitti...

Kiitos!

Ansku kirjoitti...

Vau! Kyllä on hienot housut! Ja varmasti ollut kova työ noissa. Ihana idea käyttää lasten piirtämiä kuvia :)

Joola kirjoitti...

Aivan ihana juttu nuo housut omine kuvineen. Minä sain pienenä suunnitella villapuseroon kuviot ja mummi toteutti asun. Muistan sen ikuisesti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...