sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kierrätysvitsat


Lapset olivat tehtailleet virpomisvitsoja eräänä iltana, kun olin itse töissä. Kotiin palatessani havaitsin ilokseni lasten luovuuden koristeiden keksimisessä: ompeluistani jääneet jämätilkut oli hyödynnetty, kun kreppipapereita ei ollut löytynyt. Myös pääsiäisserveteistä oli leikattu irti pääsiäisaiheisia kuvia ja ripustettu ohuella ompelulangalla oksista roikkumaan. Tytöillä oli niin kiire aamulla virpomaan, että kaikista en saanut kuvia. Kuten kuvista näkyy, myös kreppipaperit löydettiin lopulta (näitä valmistettiin monta iltaa).

Valmiita vitsoja oli aamulla ainakin 50, lapset olivat pukeutuneet huolella ja odottivat virpomaan pääsyä kovasti. Mutta meidän neljän rapun kerrostalossamme vain muutama asukas avasi ovensa. Trulleja ei meidän lasten ja heidän kolmen kaverinsa lisäksi näkynyt kuin muutama kotikadullamme. Meillä ei käynyt oman porukan lisäksi kukaan. Onko virpomisperinne katoamassa täältä PK-seudulta? Vai vaikuttaako vaalipäivä? Miten mahtaa olla muualla Suomessa?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikkarallaa...hienoja vitsoja olivat tehneet tyttöset.

Meilläkin varauduttiin virpojiin, mutta vain kerran on ovelle koputettu, joten jää herkut meidän syötäväksi. Pikkumies ei itse halunnut lähteä virpomaan...on sitten virponut meitä sillä yhdellä vitsalla, jonka ne ainoat meillä käyneet jättivät ;o)

Mukavaa sunnuntaita sinne "etelään"

Sini kirjoitti...

Kivan värikkäitä vitsoja! Hienoja. Olin juuri kävelyllä kaupungilla ja törmäsin yhteen virpojaporukkaan. Aika hiljaista siis. Aurinkoista palmusunnuntaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...