torstai 9. syyskuuta 2010

Välitakki

Eikö välihousut ole sellaiset, jotka laitetaan lämmikkeeksi sisä- ja ulkohousujen väliin? Tämä on välitakki, joka laitetaan paidan ja takin väliin. Olkoon siis välitakki. Olisi ollut erittäin helppo ostaa tällainen kympillä H&M:sta, mutta onneksi päädyin ompelemaan. Microfleeceä kun oli vielä jäljellä ja satuin lisäksi eilen katsomaan pysäyttävän dokumentin mm. H&M:n vaatteiden sisältämistä myrkyistä. Päätin välttää tästä lähtien viimeiseen asti tuotteita, joissa lukee Made in China. Suosittelen tutustumaan tuohon saksalaiseen dokumenttiin.


Tämä - toivottavasti myrkytön - välitakki on ommeltu Ottobre 4/10 Tom -svetaritakin kaavalla. Pienin koko oli 134, joten pienensin kaavoja yhdellä koolla. Pienennystä en olekaan aikaisemmin harrastanut ja hyvinhän se sujui maalaisjärkeä käyttäen. Jätin takista taskut pois, koska ne olisivat vain pönköttäneet liikaa päälystakin alla.

Olisin koristanut takin punaisella sydämellä, mutta lapsi ehti väliin ilmoittamaan, että haluaa mielummin pupun pään. Hän piirsi mallikuvan itse ja minä skannasin ja suurensin ja yritin toteuttaa mahdollisuuksien rajoissa. Alkuperäiskuvan pupu on huomattavasti eläväisemmän näköinen.


Ps. Vielä ehtii osallistua arvontaan!

2 kommenttia:

A-M kirjoitti...

Ihana puputakki. Sä oot kyllä ahkera!

Elina kirjoitti...

Kiitti, A-M. Ja ajatella, kyseessä ei ole edes perheen virallisen pupufanin vaate
;-)
Ompelumania iski ja siksi vaikutan ahkeralta. Olen pitkään vaan suunnitellut tekeväni. Nyt vaan teen enkä liikoja suunnittele. Virkistävää vaihtelua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...