maanantai 27. syyskuuta 2010

Toinen morsianTämän Barbien morsiuspuvun kaava löytyy Suuren käsityölehden numerosta 3/09. Pukuun kuuluva hattu korvattiin hunnulla. Jos meinaat ommella tämän mekon, tee se hyvin tiiviistä ja ohuesta kankaasta ja jätä ohjetta reilummat saumavarat. Oma kangasvalintani oli aika pulmallinen ja piti soveltaa. Ompelin mm. erillisiksi tarkoitetut ylä- ja alaosan yhteen.

Olen täysin kyllästynyt blogini nimeen, mutta en vaan keksi mitään nasevaa uuttakaan. Suljin blogini jopa muutamaksi päiväksi haudutellakseni asiaa, mutta en tullut yhtään viisaammaksi. Ehkä päähäni putkahtaa vielä jotain omaperäistä.. Suuntana on, että tästä tulee ihan vaan käsityöblogi ilman sen kummempia estetiikoja!

Muoks. Tämä ongelmahan onneksi jo ratkesi. En tiedä putkahtiko mitään omaperäistä, mutta putkahti sentään jotakin!

4 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Kyllä se vaan on totta, että morsiamet säteilevät onnea ja kauneutta - jopa barbimorsiamet! Ihastuttava morsiuspuku. En taida uskaltaa näyttää näitä kuvia omille tyttösillemme, alkaisivat pian vaatia samanlaisia luomuksia omiin leikkeihinsä! :-)

Elina kirjoitti...

:-D Kiitos. Edelleen se sulhanen puuttuu.. mutta morsian on silti kaunis ja onnellinen.

Suosittelen kyllä ompelemaan näitä. Kirjassa "Ompele Barbien puvusto" on sopivan yksinkertaisia malleja, jos ei halua hirveästi näperrellä. Lainasin oman kappaleeni kirjastosta. Itse sain nyt tarpeekseni ainakin minirimpsujen näperryksestä. Sain käsiini kirjan, jossa on Baby bornin vaatteiden kaavoja. Taidan siirtyä sen myötä pois mikroskooppisesta mallistosta hieman isompaan!

Veera kirjoitti...

Mä ihailen sitä että olet heittänyt tietyt näin-pitää-tehdä-ja-muu-on-kitschiä -jutut hiiteen ja ompelet barbien hääpukuja! Mahtavaa!

Blogin uusi nimi tukee samaa ajatusta.

Elina kirjoitti...

Veera: Kiva, että tykkäät. Mä vaan yhdistän hyödyn ja huvin. Lapset leikkivät jokin aika sitten kovasti barbeilla ja valittivat, että niillä on vain kesähepeneitä eikä mitään talvivaatteita. Sanoin, että äiti voi ommella. Metsästin valmiita barbinbaatekaavoja ja löysin tuon kirjan kirjastosta. Annoin kirjan lapsille selailtavaksi, että kumpikin saavat valita aluksi yhden vaatteen, jonka ompelen. Kas kummaa.. valitsivat pelkkiä hepeneitä! Mutta luvattu mikä luvattu.. Täytyy sanoa, että oli noita hauska ommellakin. Siinä pääsi palaamaan hetkeksi omaan lapsuuteensa, aikaan, jolloin kaikki röyhelöinen ja kimaltava oli ihanaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...