tiistai 1. syyskuuta 2009

Vaatteille uusi väri

Löysin kaapista käyttämättä jääneen oranssin Dylon-pesukonevärin sekä kilon suolaa. Olen ostanut jostain alesta viime kesänä kivan malliset kesähousut, jotka ovat jääneet käyttämättä valjun värin takia. En vaan kykene pukeutumaan beessiin. Noudatin orjallisesti väripakkauksen ohjetta, jossa suositeltiin värjäämään 500 grammaa kuivaa tekstiiliä. Mukaan värjäykseen pääsi niin ikään valjun värin takia käyttämättä jäänyt lapsen pusero sekä - hetken mielijohteesta - Nanson t-paitani. Housuista tuli juuri sellaiset, kuin toivoin. T-paita olisi ehkä ollut kauniimpi keltaisella värjättynä. Nyt vihreistä osista tuli aika ruskeita. Lapsen pusero parani, mutta aplikoidut kuviot lähes hävisivät. Oletin, että edes langat olisivat jääneet ääriviivamaisina näkyviin. Meinaan aplikoida noihin kuvioihin jotain kivaa kangasta piristykseksi.
Opin tästä projektista, että voin värjätä vähän enemmänkin tekstiilejä tällä värimäärällä. Ei sillä, että meinaisin enää ostaa Dylon-värijauhetta. Jos jotain värjään, käytän nestemäistä väriä. Jos jollain on suositella jotain hieman ympäristöystävällisempää kamaa, vinkki otetaan ilolla vastaan! Opin tänään myös, että surkea Samsung-pokkarikamerani tajuaa oranssista väristä vielä vähemmän kuin punaisesta. Kamala työ säätää värit jälkeenpäin edes jotenkin kohdalleen yksinkertaisella kuvankäsittely-ohjemallamme.
Päädyin ompelemaan 2000-luvun perussingerilläni tiheää siksakkia sopivilla väreillä sopiviin kohtiin uusiksi ääriviivoiksi. Ommel hieman hapuili, kun oli vaikea nähdä kankaiden rajakohtaa kaiken ollessa niin saman väristä. Värit poikkeavat hieman todellisista, vaikka väänsin "kurveja" parhaani mukaan paint.net:illä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...