maanantai 22. syyskuuta 2014

Uusi keppari

10-vuotias kuopukseni ompeli itselleen uuden kepparin. Hän ei enää juurikaan apua tällaisissa ompeluksissa tarvitse (ompelin korvat kiinni päähän ja kiinnitin kepin paikoilleen, siinä minun osuuteni). Keppihevonen on tehty samalla Suuren käsityölehden kaavalla kuin edellinenkin lapsen keppari. Päälikangas on kotivarastoista löytynyttä puuvillaflanellia. Harjassa on kolmea erisävyistä villalankaa, jotka löytyivät lankalaatikostani. Täytteenä on kulahtaneesta tyynystä otettua vanua. Keppi on kiinnitetty puuvarteen ilmastointiteipillä ja päällystetty valkoisella urheiluteipillä (lapsen oma idea).

 Tälle hevoselle on tehty jo useat suitset ja erinäisiä riimuja. Nämä nimenomaiset ovat muistaakseni ravisuitset (en ole ollut millään tavalla osallisena kepparin varusteiden teossa, joten muistini voi pätkiä). Soljet ovat juomatölkkien nipukoita. Suitsien ym. varusteiden ohjeet löytyvät loistavasta, aikaisemminkin täällä mainostamastani kirjasta Keppihevosen varusteet (Uutela). Kirja on hyvä lahjaidea askartelusta pitävälle keppariharrastajalle.


4 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Upea valkoinen orhi. Tuommoisella ne satujen prinssitkin ratsastavat :)
Omalla lapsenlapsellani on myös kymmenittäin keppareita ja esterata tehtynä pihaan. Nytpä mummo sitten tietää mitä tilaan joululahjaksi, en olisi tuosta kirjasta muuten tiennytkään. Kiitos vinkistä.

Elina kirjoitti...

Hienoa, että kirjavinkistä oli apua! Ihanaa, että keppariharrastus on nykyään niin suosittu. Siihen liittyy paljon tervehenkistä tekemistä: ulkoilua, liikuntaa, käsitöiden tekoa ja askartelua. Meidän keppareilla ei ole omaa pihalaidunta, mutta ne liikkuvat paljon maastossa hypellen luonnon omien esteiden (kaatuneet puunrungot) yli.

Hanna Mi kirjoitti...

Kyllä lapsesi on taitava! Hieno hevonen varusteineen. Kirjavinkki pitääkin laittaa muistiin. Meillä poika on toivonut jo pitkään keppihevosta, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi aloittaa. Jos muutaman vuoden odottaisi, niin voisi sitten itse tehdä :).

Elina kirjoitti...

Kiitos, Hanna! Hepan tekijä ilahtui kehuistasi :-)

Huomasin muuten juuri, että Keppihevosen varusteet -kirjalla on edeltäjä samalta tekijältä. Kirjan nimi on Keppari - Keppihevosten maailma. Siinä on ilmeisesti keppihevosen teko-ohjekin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...