maanantai 17. helmikuuta 2014

Takista kassi

Uusi kassi testissä hiihtolomareissulla
Minulla oli ensin pinkki maiharitakki, joka oli liian pinkki. Värjäsin sen violetiksi. Käytin takkia vuosia, mutta se ei vaan istunut päälle ja oli liian tönkkö. Ostin uuden takin ja säästin tämän, koska kangas oli tukevaa, siinä oli liuta hyviä metallisia vetoketjuja ja paljon nappeja. Idea hautui muutaman vuoden ja lopulta tartuin toimeen, kun vanha työkassini osoittautui monena päivänä liian pieneksi sille tavaramäärälle, mitä välillä raahaan mukanani töihin.
 
 
Työpaikka vaihtui kesäloman jälkeen ja nykyään kannan mukanani erinäisten kirjojen, kalenterin ja muun välttämättömyystavaran lisäksi eväitä ja jopa termospulloa. Lisäksi minulla on monet avaimet, joita aina kaivelin edellisen kassini pohjalta töiden päätteeksi. Nyt ratkaisin avainongelman ompelemalla entisen takin hihassa olleen vyömäisen nauhan kassin reunaan kiinni ja toiseen päähän ompelin vanhasta mainosavainnauhasta nappaamani avainnipsun.
 
Lumipyryllä kassin suun saa kiristettyä takissa valmiina olleella kiristysnyörillä.
 
 
Vuoritin kassin Marimekon painovirheellisellä kankaalla. Leikkasin takin rintataskun irti, taitoin reunat siististi piiloon ja ompelin kiinni kassin vuoriin. Helppoa!
 
 
Tässä takki ennen projektin aloittamista ja alla näet havainnollisemman kuvan siitä, mistä takin osista kassi koostuu. Kantohihnat on ommeltu yläselästä kainaloiden alapuolelta leikatuista suikaleista. Tein ne sen mittaisiksi, että kassia voi kantaa sekä olalla että kädessä.

1. leikkasin takin poikki vyötärön kiristysnauhan yläpuolelta jättäen muutaman sentin kääntövaraa
 
2. leikkasin vetoketjun pois ja irrotin edessä olevat napit
 
3. leikkasin rintataskun irti jättäen kääntövaraa
 
4. hihanauhasta tuli avainnauha
 
Lisäys: yksi kuva pääsi unohtumaan:
Alkuperäisessä takissa oli hauska takatasku, joka on nyt kassin takatasku.
 
 


5 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Hieno kierrätys!

Elina kirjoitti...

Kiitos Anni! Olen tosi tyytyväinen, kun sain tarpeettoman muuttumaan käyttökelpoiseksi. Projekti jatkuu vielä, koska takkia on edelleen jäljellä..

Caorann kirjoitti...

Tämä on hieno ja tosi kätevän kokoinen/mallinen. Hyvin kierrätetty! Ja vielä kaiken lisäksi väri on ihana. :)

Sari Räsänen kirjoitti...

Ihan huippi kierrätys kassi!

Sude kirjoitti...

Hieno niksi ♥ Empä ole tuommoista tullut ajatelleeksikaan, vaikka paljon kierrätänkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...