lauantai 22. maaliskuuta 2014

Villatakki Nalle-langoista


 
Aloitin hiihtolomalla (vk8) villatakkiprojektin, jonka motiivina oli käyttää Nalle-lankavarastoni mahdollisimman tehokkaasti sekä kokeilla tätä neuleohjetta vuosien takaisesta Suuri Käsityölehdestä. Neuleohjeen lanka täsmäsi Nalle-lankoihin, joten tuumasta toimeen.
 
Koska neule näytti ohjeissa melko leveältä, loin silmukat kokoa pienemmän takin ohjeilla ja tein pituudet kuitenkin isomman koon ohjeen mukaan. Tulos oli tästä huolimatta niin leveä, että jouduin takin valmistuttua vielä poimimaan hihansuista uudet silmukat resoreille (leikkasin irti alkuperäiset resorit). Neuloin yhden kerroksen hihansuissa oikeaa ja tämän jälkeen kavensin joka toisen silmukan. Myös kaula-aukosta tuli niin laaja, että poimin valmiista takista silmukat resorin reunasta ja neuloin lisää resoria ruskealla langalla. Yhden resorineulekerroksen jälkeen kavensin nurjat silmukat yhteen.
 
 
Lopputuloksena on reilun kokoinen villatakki 9-vuotiaalle. Kyseisen Suuren käsityölehden numeron heitin paperinkeräyslaatikkoon, koska en halua tehdä enää yhtään neuletyötä kyseisestä lehdestä. Tämä on jo toinen neule, jonka ohjeista puuttui olennaista tietoa ja lopputulos ei sellaisenaan tyydyttänyt. Voin toki mainita, että lehden numero oli 11-12/2009.

2 kommenttia:

Sari Räsänen kirjoitti...

Kuvi on kyl ihana tuossa villatakissa. Kyl se harmaittaa kun tekee ohjeen mukaan eikä tulekkaan sellainen kun ajattelee höh, mullekkin kävi samoin varmaan samasta lehdestä. Tein pikku-ukolle villapuseron joka oli sitten kuitenkin iso!!

Elina kirjoitti...

Kiitti. Kuvion takia tuon ohjeen valitsinkin. Alkuperäinen oli eri väreissä, mutta näissä toimii kivasti. Suuri käsityölehti ei todellakaan ole osoittautunut parhaaksi neuleohjelehdeksi! En ole uusimpia numeroita kokeillut, ehkä ovat tsempanneet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...