lauantai 29. joulukuuta 2012

Itse tehtyjä kynttilöitä

Viimeisellä viikolla ennen joulua teimme lasten kanssa kynttilöitä. Hain askartelukaupasta valmista kynttilämassaa, sopivaa sydänlankaa ja kahta kynttiläväriä. Olimme keräilleet talteen pari viikkoa tyhjiä vessapaperirullia tätä varten.

Tältä muottimme näyttivät ennen kynttilämassan kaatoa. Pohja on teipattu tiukasti maalarinteipillä ja toinen sydänlangan pää on pujotettu muotin ulkopuolelle pienestä reijästä ja teipattu tiukasti paikoilleen.

Maalarinteippi irtoili steariinin ja parafiinin vaikutuksesta ja kynttilämassa valui enemmän ja vähemmän muotin alareunasta ulos. Muistaakseni viimeksi kynttilöitä tällä tavoin tehdessäni (n. 15 vuotta sitten) käytin maalarinteipin sijaan ilmastointiteippiä. Paperinen, kostuttamalla kiinni tarttuva liimanauha voisi myös toimia.
 
Sekoittelimme erilaisia variaatioita sinisestä ja punaisesta kynttiläväristä ja teimme sattumanvaraisia kerroksia. Kynttilät onnistuivat hyvin. Niitä annettiin opettajille ja sukulaisille joululahjoiksi. Alla olevassa kuvassa näkyvät 8-vuotiaan kuopuksen opettajan ja avustajan lahjat hauskoine pakettikortteineen. (Sellofaani on kyllä ihan kamalaa, mutta tässä käytössä melko kätevää.)


2 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Näppärä tapa tehdä kynttilät hylsyyn, kiitos vinkistä!

Elina kirjoitti...

Näppärä, jos saa muoteista riittävän tiiviit :-) Vessapaperin hylsyissä on myös se hyä puoli, että ne saa irti kovettuneista kynttilöistä tosi helposti, kun repii pahvia tuon vinossa kulkevan sauman mukaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...