maanantai 7. marraskuuta 2011

Pitsineule talven juhliin

Löysin kirpparilta ekaluokkalaiselleni upean juhlamekon. Se on hihaton ja kaipasi seurakseen juhlavaa neuletakkia. Aloin ensin neuloa Suuren käsityön 11-12/09 -numeron pitsiboleroa. Joko minä en tajua neuleohjeita tai sitten tässä ohjeessa oli liuta virheitä. Neuloin kolme neuletakin kappaletta kunnes luovutin. Purin ja siirryin seuraavaan malliin: Suuren käsityön 5-6/11 -numeron neulejakkuun. Kopioin ensimmäisen ohjeen pitsineuleen tähän toiseen ohjeeseen. Lankana käytin Novitan Milla-akryylilankaa, koska lapsi kutiaa herkästi villasta ja tätä neuletakkia käytetään paljasta ihoa vasten. Lanka on paksumpaa kuin ohjeessa, neuloin 124-senttiselle lapselle 2-3-vuotiaan silmukkamäärillä ja 7-vuotiaan senttimetrimitoilla. Ihan hyvä tuli! Kaikista vastoinkäymisistä johtuen neuloin tätä useita viikkoja, vaikka lanka on paksua ja malli periaatteessa helppo. 


Mistäköhän johtuu, että Novita-lehden ohjeita ymmärrän ongelmitta ja Kauneimmat käsityöt-lehdenkin ohjeet on ollut helppo toteuttaa, mutta Suuren käsityölehden ohjeet ovat minulle tosi vaikeita ymmärtää?  

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa kaunis! Kannatti ähertää huonosta ohjeesta huolimatta!

Mä en ole _ikinä_ tehnyt suoraan ohjeesta. Mulle olis helpointa jos neuleesta olis olemassa senttimetrikaavat, siis piirros, ja siten väsäisin sen mukaan neuleen. Silmukoiden laskeminen ja ohjeessa pysyminen (ja ymmärtäminen :-D ) tuottaa samanlaista turhautuneen tuskaa kun tietokoneella räpläily. Tuska kilauttaa pään. Siksi sovellan aina ja teen sinne päin.

Itse olen aina vältellyt akryylilankoja kuvitellessani niden hiostavan ja olevan kylmiä. kiitos tästä herkkisvinkistä - akryylilankojakin voi siis kokeilla ja käyttää. Meilläkin asuu herkkiksiä. Tuo nuorin ei suostu käyttämään tekemiäni neuleita, esim. se johon lainasin slta (käsittämättömän) Suuren Käsityökehden ohjeet. Kaunis neule mutta lapsi hylkäsi sen saman tien. Höh.

karol-karol

Elina kirjoitti...

Äh, kirjotin "romaanin" ja kommenttini katosi. Mutta lyhyemmin: kiitos karol-karol! Mukava tietää etten ole ainut noihin ohjeisiin turhautuva. Ja minäkin olin ennen epäluuloinen akryylilankojen ja keinokuitujen suhteen, mutta nyt vaan piti saada suht oikean paksuista kutiamatonta lankaa. Olisihan esim. bambu ollut paljon ihanampaa.. Mutta kun lapset viihtyvät kerran fleecevaatteissa niin miksipä ei sitten tässä.. Katsotaan ja raportoidaan :-)

NorppaStiina kirjoitti...

Todella kaunis! Onneksi jaksoit olla sinnikäs ja yritää vastoinkäymisistä huolimatta. :)

Elina kirjoitti...

Kiitos :-)

Anonyymi kirjoitti...

Fleeceraportointia: puin esikoiseni tänään fleecepukimiin koska en hätäpäissäni löytänyt aamuksi villahaalaria (oli pakkasta). Kelpasi, ei valituksia. Ennakkoluulo fleeceä kohtaan oli mun päässäni.

Eteenpäin siis sun viitoittamallasi tiellä -> -> -> :-D

k-k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...