sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kalenterille kannet

Uuteen työvuoteen orientoitumista helpottaa kalenterin "tuunaus" vuoden teemaan sopivaksi. Viime vuonna tyydyin pariin postikorttiin ja kontaktimuoviin, vaikka olenkin suunnitellut kansien ompelua jo pari vuotta. Nämä kannethan muuten säilyvät vuodesta toiseen mikäli pitäydyn samassa kalenterimallissa. Jes!

Kalenterin kansipuolelle ompelin taskun, johon voi sujauttaa pientä tarpeellista lippua ja lappua kiireessä. Taskun kankaan ostin eilen Eurokankaasta ajatuksena ommella kannet kokonaan siitä. Kuviot olivat kuitenkinn liian isoja näin pieniin kansiin eikä se näyttänyt hyvältä, joten nappasin siitä vain pienen osan.

Vuori- ja päälikankaan välissä on kalenterin kokoinen pala fleeceä kansia paksuntamassa ja pehmittämässä. Ennen osien toisiinsa ompelemista sujautin pätkän ruutunauhaa väliin kirjanmerkiksi. Nauhan toiseen päähän pujotin jo viime vuoden kalenterissa palvelleen puuhelmen. Lopuksi tikkasin kansien ympäri tukevoittavan ompeleen.


6 kommenttia:

Hiipu kirjoitti...

Wau, tosi suloisen ihana! Alkoi heti tehdä itsenkin mieli uudenlaista kalenteria, vaikka viime vuonna ompelin just tuolla "tämä menee kyllä monta vuotta" -mentaliteetillä...

Nonna kirjoitti...

Oi miten kiva kansi, varmasti ilahduttaa monesti vuoden aikana! Samoin tuo tilkkutäkki on kiva!

Tuo sostrene grene (ihan suomalaisitten kirjoitettana...) on ihana paikka. Olen sinne pari kertaa päässyt, ja keväällä pitää taas päästä!

Kurkin täällä ekaa kertaa ja huomasin, että minähän olen sun blogilistallasi! Hih! Jatkan tutustumista!

Elina kirjoitti...

Kiitos Hiipu ja Nonna!

Hiipu: Voi olla, että ensi syksynä puhaltaa taas uudet tuulet eikä teekään mieli jatkaa samoilla kansilla. Voisi tuntua, että vetää perässään edellisen vuoden asioia, vaikka kalenterin sisältö olisikin tyhjä. Jos näin on, varmaan löytyy joku sopivan kokoinen muistikirja näille kansille..

Nonna: Hyvä, jos et harmistunut siitä, että olin linkittänyt blogisi omaani lupaa kysymättä! Löysin blogisi aika vähän aikaa sitten ja ihastuin siihen kovasti. Siksi piti saman tien napata se listalle, jotta en unohtaisi sen olemassaoloa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot kannet! Pitääpä itekin yrittää. Tosin mulla ei ole vielä edes sitä kalenteria, haha. Solidaarisuuskalenteri on liian paksu ja aukeaa huonosti. Muuten se olis oikein kokoinen.

karolkarol

Anonyymi kirjoitti...

Hei vielä sitä, että kivaa kun linkitit Inkeroisenkin, löydän sinnekin nyt paljon helpommin kuin ennen :-)

karolkarol

Elina kirjoitti...

Moro Karolkarol! Kiitti :-) Joo, solidaarisuuskalenteri aukeaa turhan nihkeästi. Ja sivut on liian pienet, jos on paljon merkintöjä. Silloin, kun en ole ollut päätoimisissa opehommissa (=vähemmän merkintöjä) olen käyttänyt ammattiyhdistyksen tavallista (tylsää) kierrekalenteria. Siihen kyllä voisi tehdä helposti irtokannet - voin lahjoittaa seuraavan kalenterin sinulle vuodenvaihteessa, jos sellainen postissa tupsahtaa mikäli haluat! On tyhmää, kun ne jäävät käyttämättöminä pyörimään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...