sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Lisää parveketta


Ahersin tovin ja sain parvekkeen siivottua loppuun. Ainoastaan yksi nurkka on ratkaisematta. Siinä tönöttää köynnössäleiköllinen kukkalaatikko odottamassa ideaa mitä sille teen. Entisenä parvekeviljelijänä tekisi mieli laittaa siihen vaikka herneitä, mutta edelliskesän kirvainvaasio on saanut minut varuilleni. Päätin jo viime syksynä, että tänä kesänä parvekkeelle tulee pelkkiä pelargonioita ja yrttejä. Ne olivat ainoat kasvit, jotka eivät kelvanneet kirvoille. Viime kesänä kasvattelin tomaatteja, köynnöskrassia, kelloköynnöstä ja jos jonkinlaisia kesäkukkia. Köynnökset ovat esityisen hankalia, jos ne pääsevät kuivahtamaan ja kirvat saavat siitä vihiä. Lopulta ei auttanut muu kuin leikata köynnökset biojätteeksi.


Tämä kuvassa näkyvä arkku on ollut ennen kukkapöytänä, mutta tänä kesänä siitä tulee penkki. Sen sisällä on erinäisiä ruukkuja, amppeleita, multasäkki ja lyhtyjä. Olen mallaillut tätä ihanan keväistä ruutukangasta parvekkeella. Jospa ompelisin siitä istuinpehmusteita. Kankaan vihreä on luonnossa huomattavasti kirkkaampi kuin tässä kuvassa.Vielä kun löytäisin jostakin valkoisen riippapelargonian. Viime kesänä se oli menestys. Se kukki vielä ensilumien aikaan, kuten tässä kuvassa näkyy:2 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Teillä on ihanan tilava parveke! Meillä ei... Vai olet entinen parvekeviljelijä ;) olenkohan minäkin ensi kesänä... Parveke on todella vihreä, mutta olenkin jo yrteissä täysin omavarainen! Vähän kyllä mietityttää, miten yhdeksän tomaattia mahtuvat (loput 14 olen lahjoittanut pois).

Tsemppiä bloggailuun! :)

Elina kirjoitti...

Hmmm... parvekkeen tilavuus taitaa olla silmänlumetta, jonka on aiheuttanut laajakulmaobjektiivi
;-) Parveke on aika neliömäinen ja on todella vaikea mahduttaa sinne minkäänlaista pöytää tuolineen. Tämänkesäinen kalusteiden asettelu luo kyllä enemmän tilan tunnetta kuin viimekesäinen..

Onnea sinulle parvekeviljelyyn, Sini! Se on hauskaa puuhaa. Muista kastella tomaatteja ahkerasti niin kirvat eivät saa yliotetta. Kannattaa myös aika varhain jo nyppiä "varkaita" pois, jotta taimen energia menee sadon kypsyttämiseen. Minä tulin viime kesänä liian ahneeksi ja loppusato jäi ihan raa´aksi.

Kiitos tsemppaamisesta, kyllä tämä bloggaaminen tästä taas elpyy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...