lauantai 9. elokuuta 2014

Taas kalenterille kannet

Kalenterivalmistaja meni muuttamaan kansien kokoa sen jälkeen, kun olin ommellut ensimmäiset kalenterinkanteni. Pöh. Sinnittelin viime vuoden ilman ommeltuja kansia, mutta nyt riitti. Kyllä elämä kalenterin kanssa on paljon mukavampaa, kun vastassa ei ole muovisen kiiltävä pinta. Kierreselkämyskin pysyy ehjänä kankaisten kansien suojissa.

Kanteni teen aina yrityksen ja erehdyksen kautta, silmämääräisesti mittaillen ja välillä purkaen. Niin tapahtui näidenkin kansien kanssa. Tällä kertaa välissä on pala polarfleecea. Vuorikankaan löysin joskus Eurokankaan palalaarista ja nauha on Tilda-nauhaa. Tuosta Marimekon päällikankaasta ompelen kaikenlaista niin kauan, kun sitä riittää. Tykkään siitä tosi paljon kaikessa askeettisuudessaan. 

Lisäys! Aikani kalenteria käsissäni pyöriteltyäni huomasin, että läpinäkyvät muovikannet ovat pahvisiin verrattuna löperöt ja etukannen kangaspäällinen ei pysy riittävän napakasti paikoillaan. Ompelin pätkän Framilon-nauhaa ihan metallikierteiden reunaan. Ks. kuvat. Nyt toimii! Ja näyttääkin paremmalta.4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Kauniit kannet! Kiitos muistutuksesta, minun on jo pitkään pitänyt tehdä kalenterille kannet. Jospa nyt :)

Elina kirjoitti...

Kiitos, Laura ja ole hyvä.

Mietin tässä onkohan noita kansien teon ohjeita riittämiin jo maailmalla, vai tekisinkö ohjeen tänne? Pyynnöstä teen.

Sari Räsänen kirjoitti...

Ihanat kannet ja laita vaan ohje tulemaan, mä ainakin tarviisi. Kiitos etukäteen!!

Elina kirjoitti...

Kiitos Sari, teen ohjeen lähiaikoina :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...