sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Huivilippis nro 3


Ystäväni ihastui lippikseeni ja päätimme tehdä vaihtarit: hän kokkasi meille lauantailounaan ja minä  ompelin sillä aikaa hänelle lippiksen samalla kaavalla kuin omani. Kankaaksi hän valitisi mummolani vanhan pussilakanan, joka on poistunut käytöstä yläreunan puhkikulumisen takia. Loppuosa on vielä ihan käypää kangasta erilaisiin ompeluksiin. Vaihtarit sujuivat hyvin: jälkkärin päätteeksi kokki sai uuden hatun päähänsä.
 
Lippaa tehdessäni älysin uuden jutun ompelemisesta: olen ommellut aika monta hattua ja silitellyt lierien ja lippojen sisäpuoliin ohuita tukikankaita, koska en ole löytänyt paksuja mistään. Nyt tukikankaani oli lähes loppu ja sain idean: älysin omistavani silitettävää, kaksipuolista liimaharsoa. Liimaharson avulla voin tehdä tukikankaan mistä tahansa kankaasta! Tässä lipassa käytin tutkikankaana mummolan tukevaa aluslakanaa, jonka kiinnitin liimaharson avulla lippakappaleeseen. Niin tiivistä ja napakkaa puuvillakangasta ei saa tänä päivänä enää mistään! (Vai saako? Onko teille tuttua lakanakangas, joka suorastaan soi silittämisen jälkeen?)


4 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Hauska lippis! Minullakin on muutama tuollainen lakana jemmassa, mainiota kassinvuorta tai missä vaan tukevaa tarvitaan...

Elina kirjoitti...

Kiitti!

Anonyymi kirjoitti...

Aika gangsteri toi malli :-) !

karolkarol

Elina kirjoitti...

Apua! Niinpäs onkin ;-) Hupsua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...