torstai 25. heinäkuuta 2013

Helppo kesäpaita

 
 
Ostin keväällä esikoiselle ruotsalaisesta vaateketjusta kivan kesäpaidan. Aikani sitä ihailin (ja niin ihaili moni muukin) kunnes sain tehtyä samantapaisen myös itselleni.
 
 
Tein paidan kahdesta suorasta kappaleesta, joiden yläosan keskivaiheille leikkasin pääntien. Tämän jälkeen on ompelin olkasaumat. Sitten siistin kaula-aukon vinonauhalla ja aloin sovitella vaatetta päälleni.
 
 
Merkkasin vyötärön sopivalle korkeudelle ja ompelin samasta kankaasta kaksiosaiset kuminauhakujat sekä etu- että takakappaleeseen.
 
 
Tämän jälkeen ompelin sivuille päärmeet ja kuminauhakujien kohdalle molemmille sivuille pienet kolmiomaiset ompeleet (ks. kuva alla).
 
 
Lopuksi enää pujottelin kuminauhat kuminauhakujiin ja ompelin ne lenkeiksi (ks. toiseksi viimeinen kuva). Kangas on riittävän laskeutuvaa tähän malliin: jotakin viskoosin tapaista Eurokankaan palalaarista keväällä kaivettua. Paidan esikuva on tehty erittäin ohuesta puuvillakankaasta ja laskeutuu vielä kauniimmin. Siinä on lisänä vielä pitsireunukset sivuilla.
 
 

6 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Onpa kiva paita!

Peppi kirjoitti...

Näyttääpä hyvälle päällä - varmasti kiva kesäpaita!

Pia kirjoitti...

Ihana :o)

Anonyymi kirjoitti...

Jes, sä teit sen! Ja hieno tuli!

Ne kolmiot on pyörineet minunkin mielessäni :-) .

Karolkarol

Elina kirjoitti...

Kiitos, kiitos kaikille kommenteista! Paita on tosiaan ihanan vilponen lämpöisellä säällä.

Nuo sivukolmio-ompeleet ovat mulle vielä arvoitus... voisikohan ne jopa jättää pois? Sivuilta ehkä näkyisi sitte liikaa aluasvaateosastoa.

Jatkossa tekisin tällaisen vielä tätäkin ohuemmasta kankaasta, jotta laskeutuisi vielä kauniimmin ja hulmuaisi tuulessa vielä ilmavammin. Suosittelen testaamaan ja kehittelemään, mikäli kaapeista löytyy esim. turhia huiveja tms. Kumppareiden sijaan vyötäröllä toimisi myös joku nauhakujasysteemi.

Laura kirjoitti...

Kaunis paita. Kiitos ideasta :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...