tiistai 28. kesäkuuta 2011

Minuuttimekko

Loman (vihdoin!) alettua en olekaan jaksanut tarttua mihinkään vaativampiin ompeluksiin (kuten tilkkupeittoon ja yksityiskohtia pursuaviin Ottobren lastenvaatekaavoihin). Sattuikin erittäin sopivasti, että sain synttärilahjaksi kirjan "Surrur - tee oma marimekkosi" (Savio & Rapia 2011). Kirjasta löytyi erittäin simppeli lasten mekon kaava nimeltään "Minuuttimekko".

Ihan minuutissa tätä ei ommeltu (joskin mekon ohjeiden kirjoittamiseen ei varmaan tekijöiltä mennyt minuuttia enempää). Kuvassa näkyvä kangas on melko tukevaa marimekkoa, mutta malli olisi oiva ommeltava esim.  pehmeiksi kuluneista pussilakanoista tai pöytäliinoista. Mekon aikaavievin osuus on nuo vinonauhareunukset (ohjeessa tai kaavoissa ei kerrottu miten halkio tehdään, missä se on ja miten syvä, joten tein oman sovellukseni). Eri värisiä vinonauhoja olen saanut mummojen perintöinä, joten eiköhän näitä mekkoja synny vielä lisää!

2 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Kiva tuli! Tuollaiset nopeasti tehtävät mekot ovat ihan parhaita. Itse lainasin kyseisen kirjan kirjastosta ja oli kyllä ihan inspiroiva. Mietin sellaisen nopean puolihameen ompelemista itselle.

Elina kirjoitti...

Kiitos :-) Ihan kätevä näyttää olevan myös käytössä. Ja yksinkertaista malliahan voi muokata kiinnostuksen ja tarpeen mukaan. Minäkin katselin niitä puolihameita, varmaan vielä helpompia kuin tämä! Myös se hihaton aikuisten mekko alkoi inspiroida.. Kunhan vaan valitsee riittävän laskeutuvan kankaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...