keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Pitsivillasukat


Sainpas neulottua jotain pukin konttiin. Koska lahjan saaja ei lue blogiani, voinkin esitellä neulomukseni saman tien. Neulemalli on tämän syksyn Novita-lehdestä joskin muutin sukan vartta yksinkertaisemmaksi. Lankana on 7 Veljestä.

Myös Suuren käsityölehden joulunumerossa on ohje kauniisiin pitsivillasukkiin. Tulin valinneeksi Novitan mallin paksumman langan takia (= nopeammin valmista ja lankaa oli valmiina kotona Totoro-lapasten jäljiltä). Suuren käsityölehden malli on neulottu Nallesta ja malli on mielestäni himpun verran tätä kauniimpi. Nämä pitsikuviot olivatkin yllättävän helppo neuloa: helpompia kuin tavalliset palmikot, koska mitään apupuikkoja ei tarvittu. Neulon 7 Veljestä -sukat yleensä kolmosen puikoilla, mutta näissä käytin 3,5:n puikkoja ja tulos on täsmälleen sopiva. Mielestäni pitsineulokseen sopii hyvin pieni läpikuultavuus.4 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Ovatpa kauniit! Valkoinen sopii kyllä hyvin pitsineuleisiin, se jotenkin korostaa niiden herkkyyttä.

Täytyypä kokeilla tuota ohjetta jossain vaiheessa, vaikuttaa mukavan helpolta.

Elina kirjoitti...

Kiitos, ja hups: huomasin juuri, että olen muunnellut mallia myös tahattomasti.. Noita pitsikuvioita onkin hieman laajemmalla alueella kuin ohjeessa. En oikein jaksa hirmu tarkkaan ohjeita lukea ja sitten tulee hieman omia sovelluksia.. Mutta tulipahan neulottua ainakin riittävästi pitsiä.

Joo, minustakin pitsineule on parhaimmillaan vaaleana ja neutraalina värinä. Vaalea harmaa voisi muuten olla aika kiva näihin..

Sini kirjoitti...

Nätit! Kelpaa laittaa pakettiin ja kiva ylipäätänsä, kun on omatekemiä lahjoja! Täytyykin vilkaista ko. lehden joulunumeroa ja niitä sukkia. Sain juuri yhden joululahjakäsityön neulottua valmiiksi...

Saila kirjoitti...

Ihanat sukat!
Taitaa olla sama malli, jotka miekin neuloin vuosi sitten :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...