lauantai 6. marraskuuta 2010

Totoro-lapasetSerkkuni sai synttärilahjaksi neulomani Totoro-lapaset. Värit ja kuviointi on valittu lahjansaajan makuun sopiviksi. Ohje näihin lapasiin löytyy ravelrysta, joskin olen muuttanut kuviointia Totoroa lukuunottamatta. Idean ohjeen etsimiseen sain Puikko hukassa -blogista.

10 kommenttia:

piipadoo kirjoitti...

Hyvä idis! Voisin itsekin kokeillä, jos tietäsin jonkun Totoro-fanin. Mitä lankaa sinä käytit?

-Paula

Elina kirjoitti...

Moi! Oho, lanka unohtui mainita. Se on niinkin mielikuvituksellinen kuin 7 veljestä + kolmosen puikot.

Oih, sain juuri eilen kuulla, että työmatkani varrelta löytyy ihan oikea lankakauppa! Pitää mennä tonkimaan sinne heti ensi viikolla. Jospa saisin jotain pehmeää neuletta aikaiseksi itselleni..

Villisilli kirjoitti...

Huokailen ja katselen kateellisena näitä kauniita töitä.. Omat taidot ei vielä riitä kuvioiden neulomiseen saati omasta päästä mallin keksimiseen.

Eripurolapaset on aivan huiput, samoin tuo edellisen postauksen pipo! Totoroa en tunne.. mutta hauskat on lapaset :)

Anonyymi kirjoitti...

!!!!! Ihanat !!!!! Meillä on koko perhe Totoro-faneja... (mä ja Markku ollaan käyty Japanissa Studio Ghiblin museossa, missä oli kissabussi yms..) Viivi fanittaa myös Ponyota Rantalliolla ja Kikin lähettipalvelua, muihin studio Ghiblin elokuviin on vielä liian pieni. Viivi 2v. on piirtänyt itse jo Totoroita.
Terkuin; Anna-Maija

Lumikko kirjoitti...

hei, suostuisitkohan tekemään toiset Totoro-lapaset myyntiin..? itselleni ostaisin jos myisit. t. neulomataidoton Totoro-fani

Elina kirjoitti...

Kiitos kommenteista :-) Mukavaa, että tykkäätte.

Lumikko: Valitettavasti en ehdi tehdä mitään myyntiin. Käsitöiden teko on minulle virkistävä harrastus, jossa ei ole tulospakkoa. Löytyisiköhän Taitomaasta Totorolapasia? Tässä on sekin ongelma, että Totoron neulemalli ei ole minun suunnittelemani. Toivottavasti saat Totoro-lapaset jostain! Hahmo on tosi symppis.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat lapaset, löytyiskö suomenkielisiä ohjeita noihin lapasiin.

Elina kirjoitti...

Heippa! Muistaakseni tämä ohje perustui lähinnä kirjoneulekaavion toteuttamiseen. Ihan peruslapanen. Tavalliset kavennukset tuolla kärjessä ja kiilaton peukalo. Perusresori ranteessa. Jos olet neulonut lapasia esim. Novitan ohjeiden mukaan, tämä on ihan helppo nakki ilman englannin erikoissanaston hallitsemista. Tsemppiä! Onnistut varmasti Ravelryn ohjeella :-) Minäkin vierastan ei-suomenkielisiä neuleohjeita.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Miten tuon ohjeen saa käyttöön Raverlysta? Kirjauduin palvelimeen ja löysin itseni kyseisen ohjeen etusivulle (tai jtn), mutta en tiedä miten saan itselleni sen ohjeen. Voisitko auttaa?

Elina kirjoitti...

Heippa Anonyymi! Valitettavasti olen käynyt Ravelryssa viimeksi vuonna 2010 enkä nyt osaa auttaa. Muistaakseni se ohje oli ihan siinä näkyvillä: luettavissa ja tulostettavissa silloin, kun sen itse sieltä muinoin hain. Onkohan mahdollista, että se olisi jo poistunut kyseisestä palvelusta? Onnea etsintään!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...