lauantai 9. lokakuuta 2010

Polvisukat


 

Sainpas itsellenikin iloiset sukat! Neuloin nämä enimmäkseen omasta päästäni vähän väliä sovittaen. Aloitin 68 silmukalla ja seitsemän raidan jälkeen aloin kaventaa yhden silmukan joka toisella kerroksella. Lopuksi kavensin vähän harvemmin kunnes silmukoita oli enää 48. Tämän jälkeen jatkoin 7 veljestä -langan vyötteen ohjeen mukaan. Raidat ovat viiden kerroksen levyiset ja oranssi resori kuuden. Kärkiin neuloin kaksi kerrosta sileää ennen kavennuksia.

Lankana on siis Novitan 7 veljestä ja olen käyttänyt kolmosen puikkoja. Oranssi lanka on vuosien takaa ja paljon pehmeämpää kuin tämänvuotiset langat, joita vihreä ja turkoosi ovat. Sen verran karheaksi lanka on muuttunut etten siitä neuloisi mitään muuta kuin sukkia ja lapasia. Ja lapasista puheen ollen, ne ovat vielä suunnitteilla tällä väriyhdistelmällä.. Oranssi on kyllä jo melko vähissä!

3 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Onpa kauniit sukat! Ihanan raikas väriyhdistelmä.

Mä kudon sukat melkein aina Nallesta tai jostain muusta samanvahvuisesta langasta. Saisi melkein olla vieläkin ohuempaa, kun tuntuu että talvikengät ovat niin napakoita mitoitukseltaan ettei niihin kunnolla villasukka mahdu. Ja mä olen niin vilukissa että käytän villasukkia melkein ympäri vuoden :-)

Elina kirjoitti...

Kiitti, Kissaemo! Täytyy kokeilla joskus Nallea sukkalankana. On mulla ollutkin yhtä kirjavaa Nalle-lankaa ja tykkäsin kyllä siitä. Itselläni nämä 7-veikkasukat mahtuvat hyvin kenkiinkin, koska jostain syystä kaikki kenkäni ovat joko liian isoja tai pieniä.. Käytän villasukkia kyllä myös öisin ja silloin ei paksuudella ole väliä. Elän toivossa, että joskus saisin aikaiseksi hakeutua johonkin kunnon lankakauppaan, jossa olisi muitakin kuin Novitan lankoja.. Sitä odotellessa neulon varastossa olevista langoista. Jos saisi ne joskus kulutettua.. Niitä on kertynyt vuosien aikana melko paljon siihen nähden miten vähän neulon tai virkkaan.

Liisa kirjoitti...

Ihanat, mieltä ja jalkoja lämmittävät sukat, juuri sopivat pimeneviin ja viileneviin iltoihin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...