tiistai 24. elokuuta 2010

Toimivampi makuuhuone

Makuuhuone on ainut huone, jonka tapetoimme ennen muuttoamme tähän asuntoon. Siihen huoneen sisustaminen sitten jäikin pariksi vuodeksi. Tapetti on todella mieluinen edelleen ja pienen sisustamisen jälkeen se pääsi paremmin esiin. Vanha päiväpeitto oli liian tumma pieneen huoneeseen ja se meni parempiin tarkoituksiin (mm.tähän). Nyt vuode muistuttaa kevyttä pilvenhattaraa, joka kutsuu lepäilemään. 

 
Ompelupöytäni ei ollut käytännössä toimiva, vaikka se ihan kivalta näyttääkin vanhassa postauksessa. Kangasvarastoni olivat levittäytyneet sinne tänne kodin kaappeihin ja kangaslaatikot alkoivat yhä enenevissä määrin myös jäädä pitkiksi ajoiksi lattioille lojumaan. Niinpä sahasin työpöydästäni osan pois, raahasin kolmannen työpöydän laatikoston kellariin ja hankin ompelu- ja askartelutarvikkeille kunnon kaapin.

 

Pöytätasolle tuli lisää tilaa, kun sijoitin pöytätilaa vievät lokerikot seinähyllylle. Maalaan lokerikot todennäköisesti jossain vaiheessa valkoisiksi, jotta ne häivyttyvät paremmin seinään. Ne ovat suoraan sänkyä vastapäätä: ensimmäinen näkymä aamulla herätessä ja viimeinen ennen nukahtamista. Lokerikoista löytyvät kaikki tärkeimmät pienet ompelutarvikkeet, jotta ne ovat ommellessa käden ulottuvilla (langat, neulat, kuminauhat jne.). Muu löytyy viereisestä kaapista, johon hankin tarkoituksenmukaiset sisusteet: pari ritiläkoria keskeneräisille hommille ja puisen vetolaatikon napeille ja nauhoille.


Seinän hyllylevyn hankin käsittelemättömänä ja maalasin listavalkoisella Helmi-kalustemaalilla. Mustat hyllynkannattimet toimivat kaverina mustalle tuolille ja retrolampun mustille yksityiskohdille. Vanha kahvimylly sopisi teemallisesti paremmin keittiöön, mutta tähän se vaan natsaa. Mylly on muisto mummolasta.

2 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Tulipa upeen näköinen...sä oot taas ahkeroinu. Me ollaan sairasteltu flunssaa koko poppoo ja koti on kuin pommin jäljiltä...aamulla tuli viesti, että "vanhukset" tulevat kylään :oO. Kiva juttu...ihan oikeesti on, mutta paniikkisiivoomiseksi menee heti töitten jälkeen ;o). Hauskaa loppuviikkoa!

Elina kirjoitti...

Kiitos! Toivottavasti paniikkisiivous sujui ilman isompaa paniikkia ;-) Itse olen todennut, että vieraiden tulo on erinomainen tapa pitää asunto siistinä. Parit juhlat vietetty viikon sisällä ja asunto suorastaan kiiltelee puhtauttaan ja selkeyttään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...