torstai 26. elokuuta 2010

Synttärihumua

Ompelin kaverilahjoja kuopuksen synttäreiden aarteenetsintään. Sydämet on ommeltu kaikki samasta kankaasta, jossa on eri kuoseja painettuna raidoiksi. Aivan huippumatskua tämmöisiin söpöstelyompeluksiin. Täyte on kierrätetty vanhasta (vääränlaisesta) pesusta pilalle menneestä koristetyynystä. Ripustusnaruina on kalastajanlankaa.

Minussa heräsi synttäreiden myötä pieni sokerileipuri. Päätin kerrankin panostaa kakkuun ja tein leivontakirjan ohjeen mukaan kakun sukulaisille, jotka juhlivat lapsen kuusivuotisia sunnuntaina. Päivänsankari hoiti koristelupuolen. Olin hankkinut kaikenlaista prinsessamaista koristehippua ja hilettä. Resepti on kirjasta ´Tee hyvä kakku - kodin kakkukoulu´ / Sirpa Talka. Kirjassa on toimivia, selkeitä, eri tilanteisiin sopivia kakkuohjeita ja erittäin houkutteleva ulkoasu. Suosittelen!

Kaverit juhlivat meillä pari päivää myöhemmin ja teemaksi sukeutui - mikäs muu kuin Hello Kitty. Jostain syystä tuo kisu ei yhtään ärsytä minua, vaikka se on tullut kaikkialla vastaan jo pari vuotta (ja ellen väärin muista, sitä näki jo 80-luvulla pyyhekumeissa ym. Tiimaritavarassa).

Hello Kittyn varjolla sain toteuttaa itsessäni asuvaa pientä vaaleanpunasöpö-pikkutyttöä. Sain kipinän törmätessäni mitä ihmeellisimpiä kakkurakennelmia sisältävään kakkublogiin, josta löytyi tämän kakun esikuva. Omani on melko vapaasti sovellettu versio, kuten huomaatte ;-). Kuorrute on tehty mansikkatomusokerista ja vedestä, kisun valkoinen hipiä valmiina ostetusta pursotettavasta sokerikuorrutteesta, ääriviivat lakunarusta, hame kahdesta vaahtokarkkisydämestä, balettitossut, rusetti ja hieman asuakin kirpeästä karkkiremmistä. Ruusut ovat valmiina ostettuja sokerisia kakkukoristeita. Kerman pursottamista pitää vielä harjoitella. Suorastaan odotan esikoisen loppusyksyn synttäreitä, jotta pääsen taas tekemään täytekakkuja!

2 kommenttia:

HeidiHelmiina kirjoitti...

Onnittelut näin jälkikäteen. Hienoja kakkuja ja sydämiä.

Elina kirjoitti...

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...