sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Takki
Takkihan siitä tuli. Päällikangas on isovakoista joustovakosamettia Eurokankaan palalaarista, vuorikangas on tikkikangasta, jonka ostin kädentaitomessuilta 2 euron metrihintaan (+pakanjämät), vetskarit on ostettu Eurokankaasta, sieninauha on tilattu Iinulta, taskujen vuorina käytin niinikään kädentaitomessuilta ostettua turkoosia vuorikangasta (0,50 euroa / metri). Kaavat ovat Ottobre 1/2005 samettitakin kaavat. Alkuperäinen malli oli vuoriton, joten sovelsin hieman. Tein 112cm pitkälle tytölle 116cm takin, jotta käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Ensimmäinen vuosi takkia käytetään hihat käännettynä ja myöhemmin hihat suorina. Helma hieman törröttää, mutta ehkä se käytössä asettuu paremmin.

edit.: Kuviin ilmestyi omituista tuhruisuutta ladattuani ne tänne. Kuvaa klikkaamalla jälki hieman paranee.

Ainiin, noita nauhoja arvuuttelin aika pitkään, mutta oikeassa oli raatini: sieninauha on paras! Sen paikkaa piti vaan hieman miettiä, koska nauhan turkoosi on ihan eri kuin vuorin turkoosi ja toisaalta vetoketjutkin ovat ihan eri värisiä. Ehjä kokonaisuus siitä sitten tuli ja nauhakin riitti juuri sopivasti: jäljellä on enää pikku pätkä, josta teen takkiin vielä ripustuslenkin kunhan inspis iskee.

Vielä yksi lisäys. Nyt on ripustuslenkkikin kiinni. Kuvasta näkyy myös vetoketjuepisodin loppusilaus. Ensin minulla oli liian lyhyt vetskari, sitten minulla oli liian pitkä vetskari. Pienen saksimisen jälkeen pituus oli sitten sopiva. (tämäkin kuva OLI terävä ennen tänne lataamista)11 kommenttia:

~Maria~ kirjoitti...

Tosi kaunis takki ja ihanat värit! Ja tuo malli on tosi hyvä.

Elina kirjoitti...

Kiitos :-)

Anonymous kirjoitti...

Hieno takkihan siitä tuli :o)

Anonymous kirjoitti...

Ihana pienen tytön pehmeä takki!

Haluaisin itsekin samettitakin - olen haaveillut siitä jo monta vuotta. En usko tekeväni sitä itse, en ole niin taitava. Katsotaan, koska törmään siihen oikeaan...

- Milkkis

Maiju kirjoitti...

Phui.. mun vikaksi arvaukseksi taisi jäädä hame.. voivoi. Mutta hienohan tästä tuli! Värien iloittelua :)

Elina kirjoitti...

Kiitos rohkaisevista kommenteista!

Anonyymi, oletpas salaperäinen :-)

Milkkis, jos ostat kankaan ja kaavan, voisimme pähkäillä sitä takkia yhdessä ja elvyttää siten kässäkerhomme? En ole mikään ammattimainen takkimaakari, mutta jos olisi joku selkokaava niin eiköhän se saataisi aikaiseksi? Tai sitten vaan kauppoja ja kirppareita koluamaan - pääset ehkä helpommalla, mutta olisiko se yhtä hauskaa?

Maiju: väri-ILOittelua tosiaan, vaan ei kovin käytännöllistä.. Pitänee odotella maan jäätymistä ja jotain pientä kipittelyä kirjastoon.. Ja mitä hameeseen tulee, sellainenkin on kyllä suunnitteilla samasta kankaasta. Että ei ihan metsään mennyt veikkauksesi :-)

himalainen kirjoitti...

Onpa kiva takki, tykkään tuollaisista koristenauhoista.

Poikien takit on jotenkin aivan eri juttu, karuja ovat. Meillä on takki- ja kenkäongelma, en kuulemma osaa enää ostaa sopivia ollenkaan.

Elina kirjoitti...

Kiitos, Himalainen!

Olenkin monesti miettinyt tuota poikien vaatetarjontaa. Aikaisemmin hankin meidän tytöille välillä ihan tarkoituksella vaatetta poikien valikoimasta, koska niissä oli tarjolla kirkkaita värejä (esim. oranssia) ja vaatteissa oli väljempi mitoitus. Sitten tuli päiväkotiajat ja lapset älysivät, että tytöt tykkäävät vaaleanpunaisesta.. tai sitten kyseessä oli jokin kehitykseen kuuluva oman sukupuolen korostamisvaihe/prinsessavaihe. Mutta en minäkään osaa enää mieleisiä hankkia, pakko ottaa lapset mukaan päätöksentekoon.. Tämäkin takki on tarkan haastattelun tulos (vaikka kaikki päätökset teinkin, mutta asia tarjoiltiin toisin). Onnekseni työlään ompeluprosessin päätteeksi tämä kelpasi edelleen ja takkia oli jopa halailtava useita kertoja, kun se on niin ihana.

Anonymous kirjoitti...

Kaunis takki! Tekisi minunkin mieleni sitä halailla ;) Tulee ihan mieleen vakosamettinen takki, jonka oma äitini ompeli minulle joskus 70-80-luvun taitteessa. Voi kun se olisi vielä tallessa...

Henna

Anonymous kirjoitti...

No kyllä tuossa kelpaa tepastella!

Todella hieno! Pitäis itekin opetella jo ompelemaan jotan yhtä ihanaa tyttömäistä,kohtahan sellaisilla vaatteilla olis menekkiä... :-)

Pääsenkö mukaan sun ja Milkkiksen ompelukerhon? Alkuun vaikkaetäjäsenenä mutta myöhemmin ihan livenä :-) .

karolkarol

Elina kirjoitti...

Karolkarol: Se voi olla, että tämä takki päätyy joskus teille.. meidän tyttöjen vaatteet tuppaavat nimittäin siirtymään Milkkikselle ja sieltähän on luonteva siirtymä sitten teille :-)

Tietysti pääset mukaan kerhoon! Se on nyt edelleen hyydyksissä, mutta ehkä sinä tuot asiaan uutta puhtia ja saamme sen ihan oikeasti kasaan. Kuulin pikkulinnuilta, että kenties muuttaisitte takaisin näille seuduin jossain vaiheessa.. Sitä odottelemme!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...