tiistai 8. helmikuuta 2011

Kevätlapasia lapsilleMiksi ihminen säästää langanjämiä yli 15 vuotta? Siksi varmaan, että ne langat ovat upeita, mutta niistä on neulottu jo kyllästymiseen asti.

Nämä räiskyvän väriset langat on ostettu erään itäsuomalaisen pikkukaupungin lankaliikkeen lopetusmyynnistä tosi edullisesti kauan sitten viime vuosituhannella. Jotain ekologista näissä oli verrattuna tavallisiin lankoihin. Väreistä oli vaikea valita, joten piti ottaa jokaista. Siksipähän ne ovatkin riittäneet vielä tähän päivään asti.

Neuloin langoista pari ensimmäistä vuotta kirjoneulesormikkaita ajatuksenvirtatyylillä (kuviot suunniteltiin vasta neuloessa, sormet olivat vaihtelevan värisiä) ja sitten varmaankin kyllästyin ja hautasin ne piirongin laatikkoon, jossa ne ovat muuttaneet mukanani ainakin 10 kertaa asunnosta toiseen.


Hauskinta jämälankaraitaneulomuksissa on sommitella värejä vieretysten ottaen huomioon sekä olemassaolevat lankamäärät että värien vuorovaikutus, raitojen oikeat mittasuhteet. Siksipä purankin välillä melkein koko lapasen, kun huomaan, että se ei näytäkään hyvältä: raidat ovat liian paksuja tai ohuita, jotkut värit "pariutuvat" ennalta arvaamattomalla tavalla ja ne pitääkin laittaa eri järjestykseen. Lapsille neuloessa tulee myös tehtyä välillä väärän kokoista. Mutta nyt ne ovat valmiit. Omasta päästä neulotut, alusta loppuun.

8 kommenttia:

Mökö kirjoitti...

Voi kuinka iloisia! Kivat yhdistelmät :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat värit oot osannu yhdistellä...vaikka eipä siitä ollut epäilystäkään ;o)

Liisa kirjoitti...

Varsinaisia taideteoksia ovat nämä lapaset. Hienoja olivat sukatkin, mutta lapasten värit ovat herkullisia ja sointuvat hyvin toisiinsa. Mitä seuraavaksi?

Elina kirjoitti...

Oho! Tännehän on ilmestynyt monta kommenttia. Kiitos :-)

Seuraavaksi on tulossa sydänkoristeiset sormikkaat, melko seesteiset näihin lapasiin verrattuna. Sormet enää puuttuvat. Mutta lankaa on jäljellä aina vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat lapaset!

Mulla on meneillään 19 vuotta säilöttyjen lankojen vähentäminen. Raitalapaset tulivat jo, nyt valmistellaan pipoa. Olen myös kova purkamaan, mutta pyrin pitämään mottona "Antaa mennä vaan, kyl se sit hyvältä näyttää ja vaik ei näyttäiskään niin eteenpäin vaan!" eli perfektionismini minimoiminen :-D . Hauskaa puuhaa millä tahansa tavalla!

Karolkarol

Elina kirjoitti...

Karolkarol: perfektionismin minimoiminen kuulostaa hyvältä! Osoittauduit ehdottomasti paremmaksi lankahamstraajaksi. Mulla toisaalta on tallessa myös mummin vanhoja lankoja, jotka saattavat olla vielä sun lankoja vanhempia ;-) Mutta ehkä perintölankoja ei lasketa..

SB-Tuote.fi kirjoitti...

Hienot lapaset =) Itse innostuin tekemään pussukoita vajaista lankakeristä, jotka ovat kierineet nurkissa jo tovin. Jos haluat katsoa kuvia, niin kurkkaappa blogiini kohdasta pussukoita =)
Tässä linkki blogiini:
http://sb-tuote.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Elina, kyllä sä viet kirkkaasti voiton lankojen hamstraamisessa noilla mummisi langoilla :-D !

karolkarol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...