perjantai 23. heinäkuuta 2010

Lierihattu aikuiselle

Kirsikka -kangas riitti vielä yhteen hattuun, joskin lierin alapuoli piti tehdä jo muusta (mummolan vanha lakana on pop). Moda 3/10:ssä oli tämän hatun kaavat. Kaava oli vain yhdessä koossa, joka ei ollut tulevalle käyttäjälle sopiva ja suurensin kappaleita. En ole mikään hattuekspertti, joten koon muuntelut saivat aikaan pientä epäsymmetrisyyttä hattuun. Toivottavasti koko kuitenkin on oikea!

7 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Haa, minulla on tuollainen palasina odottamassa kokoamista! :)

Elina kirjoitti...

Jäänpä mielenkiinnolla odottamaan millaisen kuosin olet valinnut :-)

Tanja kirjoitti...

Oletpa ommellut ahkerasti! Tuo kirsikkakangas on aivan ihanaa ja tykästyin myös esikoisellesi ompelemaasi mekkoon.

Minä kävin eilen Eurokankaassa etsimässä itselleni hamekangasta, kun helteet tuntuvat jatkuvan ja jatkuvan ja olisi kiva saada vielä yksi hame töissä pidettäväksi näillä keleillä. Vaan eipä löytynyt mitään kivaa kangasta.

Elina kirjoitti...

Harmi, ettei löytynyt, Tanja. Itsellänikin on moinen retki edessä. Mulla on varastossa läjäpäin erilaisia puuvillakankaita, mutta mitään ohutta ei ole. Kesän Modassa on tosi kivoja mekon kaavoja, mutta suosikkiini pitäisi olla laskeutuvaa kangasta.. Näinköhän lykästää - tai sitten jää ensi kesään. Kaipa sitä pitäisi jo ajatella syysvaatetusta!

Elina kirjoitti...

Niin ja kiva, kun tykkäsit ompeluksistani ja jätit kommentin.

Sini kirjoitti...

Tulin vielä uudestaan tsiikailemaan hattuasi. Lähinnä tikkauksia. Oletkin kivasti tehnyt tikkaukset myös reunakappaleeseen. En oikein ymmärtänyt ohjeen ripsinauhan kiinnitystä (en siis ole vielä edes laittanut moista), mutta olet ilmeisesti tikannut saumanvarat juuri tuohon reunakappaleeseen suoraan. Tosi siistin ja tukevan näköinen! Muutenkin olet ollut tehokas ompelija, hienoa tulosta!

Oma lätsäni (kera tänään ommeltun kesämekon) on pakattu kassiin ja jahka reissultani palaan, esittelen työni. :)

Elina kirjoitti...

Sini: En ole mikään hyvä ohjeiden lukija, mutta älysin tuon reunakappaleen tikkauksen jälkeen, että se ripsinauha olisi varmaan pitänyt kiinnittää siinä samalla. Ostohatuissakin se nauha hatun sisällä on ylhäältä auki ja vain alareunasta kiinni. Minä ompelen (joo, futuuri - en ole sitä vielä tehnyt!) käsin valkoisen vinonauhan peittämään hulpiota (vai mikäsenyt on). Vinonauha pääsi loppumaan enkä malttanut olla kuvaamatta "valmista" hattua.. Tärkeintä nauhassa lienee, että se huolittelematon kankaanreuna ei pääse purkaantumaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...