sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Alpakkalapaset

  Mitä lie varten nämäkin alpakkalangat on aikoinaan ostettu? Ainakin kepparin harjaksia näistä on tehty. Pitkään mietin, että teen näistä itselleni raitasormikkaat. Päädyin kuitenkin lapasiin. Unohdin lisätä resorin jälkeen silmukoita, joten näistä tuli sopivat 12-vuotiaalle. Ihanan pehmeää lankaa tuo Novitan alpakka! En ole seurannut onko tämä lanka edelleen myynnissä. Toivottavasti on.

 
Minun neulomistani lapasista tulee helposti kapeita. Näissä on 48 silmukkaa ja nämä on neulottu 2,5 puikoilla. Aikuisen lapasiin on lisättävä resorin jälkeen ainakin 4 silmukkaa (=yksi sik-sak-kuvion mallikerta).


Lisäys: Siivoilin lankalaatikkoani ja löysin näiden lankojen vyötteen. Kyseessä on Alpaca luxus, joka on 100% alpakkaa. Tätä ei ainakaan Novitan sivuilta enää löytynyt. Harmi! Aivan ihana lanka.

perjantai 20. helmikuuta 2015

Patalappu

 Viimeisistä "antiikkilanganjämistä" syntyi kaksipuolinen patalappu. Meidän kaikki patalaput ovat liian ohuita ja sormet palavat ellei laita kahta lappua päälekkäin. Ehkä tämä hoitaa homman paremmin.

Neuloin patalapun sukkapuikolla ympyränä ja lopuksi kiinnitin puoliskot yhteen virkaten lapun ympäri. Virkkasin kaksi kerrosta siinä toivossa, että tuo vihovimppa viininpunainen lankakin loppuisi, mutta ei. Tämä lanka on lumottua, se ei lopu ikinä. Muut värit olisivat loppuneet kesken ellen olisi löytänyt lankalaatikon pohjalta sinne unohtunutta viininpunaista kerää, joka kuuluu tähän sarjaan. Vaikka lisäsin sitä vasta aivan loppuvaiheessa, se istuu muiden värien joukkoon ongelmitta.

Patalappu on neulottu 2,5 puikoilla, silmukoita on 96, sukkapuikoilla pyörönä neulottu.

maanantai 9. helmikuuta 2015

Jämälankaneulomuksia

Yritin jo neljä vuotta sitten neuloa pois näitä ihania, viime vuosituhannella hankkimiani lankoja. Nyt tartuin toimeen uudestaan ja neuloin niistä sormikkaat miehelleni. No, niihin meni vain tuota tummaa vihreää ja vähän vaaleaa vihreää. Vielä jäi kaikkia värejä ja päädyin neulomaan kirjoneulelapaset 10-vuotiaalle. Niistä tuli kauniit, mutta vielä on lankaa jäljellä! Tulisikohan niistä vielä yhdet lapaset jollekin pienelle ihmiselle... Tätä jään ihmettelemään :-)

Vielä muistin pantavaa: sormikkaissa on 48 silmukkaa ja ne on neulottu 2,5 puikoilla.

Kirjoneulelapasissa on 44 silmukkaa ja ne on neulottu niin ikään 2,5 puikoilla. Kirjoneuleen jäykkyyden takia suosittelen 48 silmukkaa alakouluikäiselle, näistä tuli juuri sopivat 10-vuotiaalle.

Ai niin: näistä langoista on neulottu myös nämä!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...