keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Lapaset kasvivärjätyistä langoista

Lankavarastojen hyödyntäminen jatkui tarttumalla yli 20 vuotta sitten kasvivärjäyskurssilla värjättyihin lankoihin. Vuosi taisi olla 1993, kun kävin opiskelukaverini kanssa värjäämässä lankoja työväenopiston syyskurssilla. Lankoja värjättiin sipulilla, krappilakalla, kaikenlaisilla vihreillä kasveilla... en edes enää muista! Mukana käytettiin oksideja, jotta väreistä tulisi voimakkaampia.

Kaverini neuloi suurin piirtein heti kurssin jälkeen omista langoistaan hienot kirjoneulelapaset. Minulle taisi tulla rimakauhu ja päädyin säilömään näitä varastoissani yli 20 vuotta.

Kutakin väriä oli tosi vähän, mutta sävyjä oli monta. Näin ollen piti keksiä neulomus, joka toimii tosi monella eri sävyllä. Mielessäni on ollut tällainen sirkusmainen kuvio jo pidemmän aikaa. Ainut miinus näissä oli työläs päättely. Yksikään lanka ei juossut neuleen takana, vaan jokainen vinoruuturivi piti päätellä alku- ja loppupäästään. En valitettavasti enää muista miten monta silmukkaa ym. näissä on. Sen voi kyllä silmämääräisesti laskea kuvasta. Lanka on ohutta, neuloin nämä upouusilla kakkosen bambupuikoillani.

7 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Jopas onkin todella kauniit lapaset ♥

Sari Räsänen kirjoitti...

Kauniit on kyllä lapaset ja, kun 20 vuotta on langat odottaneet näitä kaunokaisia!!

satunNainen Paula kirjoitti...

Upeat sävyt!!
Ja kun o runsaasti päättelylankoja, lämmittävät vain enemmän!! ;o)

Elina kirjoitti...

Kiitos Sude, Sari ja Paula :-) Ehkä kannatti se 20 vuotta odotella.. Harmi, että kamerani ei toista värejä ihan niin kauniin harmoonisina, kuin ne oikeasti ovat! Punainen korostuu aina liikaa.

Laura kirjoitti...

Ihana väriharmonia ja kaunis kuvio! :)

Anonyymi kirjoitti...


Kaverin lapasen pari hävisi matkan varrelle! Enää on yksi lapanen jäljellä... Se on palvellut mm. pakkasessa kännykän lämpimäksi :-)
Tunnistin heti ihanat lankamme! Kerättiin kaikkia lehtiä, jopa puista jo tippuneita vihreänsä kauhduttaneita. Ja nekin värjäsivät! Ihmeellistä! Oli ensimmäiset pikkupakkaset olleet. Muistot valtasivat....

Elina kirjoitti...

Oi, se oli kiva viikonloppukurssi! Tosiaan pikkupakkaset jo. Vieraassa pikkukaupungissa uutena asukkaana, mutta kurssilla oli kotoista. Harmi, että sun toinen lapanen hukkui, mutta loistavaa, että se on vielä tallessa! Miten ihmeessä löysit tänne? Kiva, kun löysit! Mulla on tuolla vielä yksi lapaspari kesken noista langanjämistä. Lojunut kuukausia tuolla käsityökorissa odottamassa inspiraatiota ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...