maanantai 20. lokakuuta 2014

Säärystimet koululaiselle

Tämän talvikauden neulontatulppa korkattu auki! 10-vuotias tilasi itselleen säärystimet. Niinpä käväisin ostamassa pois neulottujen 7-veikkojen tilalle uutta vaaleanviolettia 7-veikkaa, lapsen toiveväriä. Säärystimet joutuvat alttiiksi hankaukselle, joten katsoin parhaaksi neuloa ne kestävästä langasta.

Säärystimien malli on muokattu Yhteishyvän ohjeesta. Mallikerta on näissä muuten sama, mutta olen poistanut siitä kaksi nurjaa silmukkaa (10. ja 14. silmukan). Näin sain muokattua aikuisten koosta 10-vuotiaan säärille sopivan. Silmukoita näissä on siis 48 ja olen neulonut ne nelosen (bambu!)puikoilla ja resorit 3,5:n puikoilla. Tein nämä viikonloppureissun aikana ja olin ottanut kotoa mukaan vain 3,5:n sukkapuikot. Tarvitsin näihin sittenkin ne nelosen puikot ja sain siitä hyvän syyn hankkia elämäni ensimmäiset bambupuikot. Kyllä kannatti! Neulominen sai aivan uuden ulottuvuuden, kun kiiltävän metallin sijaan käsiä vasten oli sileää bambua. Silmukatkin pysyivät niissä paremmin paikoillaan. Taidan kirjoittaa joulupukille, josko saisin niitä lisää ;-)

perjantai 10. lokakuuta 2014

Uuudet verhot keittiöön

Ostin tämän pirteän raitakankaan Gudrun Sjödenin alennusmyynnistä tarkoituksena tehdä siitä nojatuolin irtopäälliset. Aikani kangasta kotona mallailtuani totesin, että tämä on liian levoton nojatuoleihin. Lisäksi kankaan keltainen pohjaväri näyttää päivänvalossa lämpöisen keltaiselta, mutta keinovalossa se alkaa kääntyä vihreään. Se ei näyttänyt hyvältä olohuoneessa, mutta keittiön verhoina se on upea! Olin ostanut kangasta arviolta jonkun verran vaan ja se olikin täsmälleen sopiva määrä näihin verhoihin. Kangas löysi paikkansa!


lauantai 4. lokakuuta 2014

Nojatuolin irtopäällinen

Meille hankitiin nojatuolit aikana, jolloin oli pakko joko ottaa halvin kangasvaihtoehto tai jättää nojatuolit ostamatta. Punainen, mokkamainen tekokuitukangas on inhottanut minua jo pitkään. Olen suunnitellut irtopäällisten ompelua kauan, mutta vasta tänä syksynä mittani tuli riittävän täyteen. Kangas, josta päällisen ompelin, on vanhaa Ikean paksua puuvillaa. Se riitti juuri tähän päälliseen.

Aloitin projektin tekemällä kaavat käsinojien sivukappaleista. Tämän jälkeen ompelu eteni vaihe vaiheelta kokeillen ja välillä ratkoen ja taas ommellen.

Takaosan jouduin tekemään kahdesta osasta, koska kangasta ei ollut enää riittävän isoa palaa jäljellä. Kaikki kankaat oli pesty ennen ompelua ja yksi suikale oli jo palvellut kirjahyllyn verhona keittiössä.

Päällinen puetaan tuoliin yläkautta pujoittaen. Tein tarrakiinnitykset pujotusaukkoon. Hetken jouduin pähkäilemään miten päällystän niskatyynyn ja sitä kiinni pitelevän osan. Päädyin ompelemaan kangassuikaleen kiinni takakappaleeseen. Suikaleen toiseen päähän ompelin tarroilla avattavan tyynynpäällisen. Myös takakappaleen alaosan sivut ovat tarroilla avattavat ja suljettavat molemmin puolin.

Olohuoneen ilme raikastui vaalean irtopäällisen ansiosta. Toinen nojatuoli on vielä entisellään. Valitettavasti Ikeassa ei enää myydä tätä samaa ruutukangasta. Yhteensopiva, tukeva ja edullinen puuvillakangas on siis hakusessa.

 Alla on nojatuoli ilman irtopäällistä. Aika ällöttävä materiaali, vai mitä?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...