maanantai 17. helmikuuta 2014

Takista kassi

Uusi kassi testissä hiihtolomareissulla
Minulla oli ensin pinkki maiharitakki, joka oli liian pinkki. Värjäsin sen violetiksi. Käytin takkia vuosia, mutta se ei vaan istunut päälle ja oli liian tönkkö. Ostin uuden takin ja säästin tämän, koska kangas oli tukevaa, siinä oli liuta hyviä metallisia vetoketjuja ja paljon nappeja. Idea hautui muutaman vuoden ja lopulta tartuin toimeen, kun vanha työkassini osoittautui monena päivänä liian pieneksi sille tavaramäärälle, mitä välillä raahaan mukanani töihin.
 
 
Työpaikka vaihtui kesäloman jälkeen ja nykyään kannan mukanani erinäisten kirjojen, kalenterin ja muun välttämättömyystavaran lisäksi eväitä ja jopa termospulloa. Lisäksi minulla on monet avaimet, joita aina kaivelin edellisen kassini pohjalta töiden päätteeksi. Nyt ratkaisin avainongelman ompelemalla entisen takin hihassa olleen vyömäisen nauhan kassin reunaan kiinni ja toiseen päähän ompelin vanhasta mainosavainnauhasta nappaamani avainnipsun.
 
Lumipyryllä kassin suun saa kiristettyä takissa valmiina olleella kiristysnyörillä.
 
 
Vuoritin kassin Marimekon painovirheellisellä kankaalla. Leikkasin takin rintataskun irti, taitoin reunat siististi piiloon ja ompelin kiinni kassin vuoriin. Helppoa!
 
 
Tässä takki ennen projektin aloittamista ja alla näet havainnollisemman kuvan siitä, mistä takin osista kassi koostuu. Kantohihnat on ommeltu yläselästä kainaloiden alapuolelta leikatuista suikaleista. Tein ne sen mittaisiksi, että kassia voi kantaa sekä olalla että kädessä.

1. leikkasin takin poikki vyötärön kiristysnauhan yläpuolelta jättäen muutaman sentin kääntövaraa
 
2. leikkasin vetoketjun pois ja irrotin edessä olevat napit
 
3. leikkasin rintataskun irti jättäen kääntövaraa
 
4. hihanauhasta tuli avainnauha
 
Lisäys: yksi kuva pääsi unohtumaan:
Alkuperäisessä takissa oli hauska takatasku, joka on nyt kassin takatasku.
 
 


sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Hyvästit 7 veljestä -langoille!

 
Lankavarastojen tyhjennysprojektini on edennyt siihen pisteeseen, että kaikki 7 veljestä langat on neulottu. Onneksi viime metreillä muistin edesmenneen mummuni neuvon siitä, että kannattaa jättää jemmaan parsintalankoja. Niitä jäi pienenpieni minigrip-pussillinen. Hyvä minä!

 


lauantai 8. helmikuuta 2014

Liekehtivät lapaset

 
Nyt vuorossa olivat lämminsävyiset 7 veljestä -lankojen jämät. Kuvio on vain hieman muunneltuna suoraan Neulojan suuresta silmukkakirjasta (Parry-Jones). Saharaita sopi hyvin viileille sävyille, mutta nyt koetin saada aikaa jotain liekehtivää. Viileillä väreillä tämä kuvio alkaisi ehkä muistuttaa aallokkoa.
 
Koska lankoja oli jäljellä vähänlaisesti, otin avuksi gramman tarkkuudella punnitsevan keittiövaa´an. Hyvin tuli punnittua, koska musta lanka loppui juuri sopivasti ja muutkin riittivät. Punnitsin lopuksi päättelemättömät lapaset ja sain lukemaksi 70 grammaa. Lapaset ovat isoa lasten kokoa (9-11-vuotiaalle).
 
Päädyin ystävän avustuksella FB:ssa kolmeen kässäryhmään. Tuntuu toimivan tuokin some kässäharrastuksen inspiraatiolähteenä. Nyt olisi hakusessa vielä joku ompeluryhmä. Vinkkaa, jos tiedät jonkun kivan!

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Pikkuneulomuksia


 

 
Neuloin tarpeellista lankavarastojen tyhjennysmeiningillä. Pakon sanelemana piti alkaa yhdistellä värejä, joita en ensisijaisesti olisi yhdistellyt. Punavalkoiset lapaset on neulottu Lankamaailmasta vuosia sitten ostamistani Lima-keristä. Lanka on täysvillaa ja todennäköiesti huovuttuu ajan kanssa. Sik-sak-neule on tosi hyvä pakkaslapasiin: takana kulkevat langat tekevät sisäpuolesta pehmoisen ja paksuntavat lapasta. Muut langat ovatkin sitten eri vuosikertojen seiskaveikkaa.
 
Sik-sak-lapaset on neulottu 9-vuotiaalle. Silmukoita on 36 (punavalkoiset) ja 40 (sinisävyiset) resorissa, jonka jälkeen on lisätty yksi silmukka kullekin puikolle = 40 ja 44. Sik-sak-kuvio on sivusuunnassa jaollinen neljällä. Peukalolle on varattu 6 silmukkaa ja sivuista pomittu lisäksi yhteensä kolme silmukkaa = 5 silmukkaa kolmella puikolla.
 
Sukat on neulottu Novitan perussukan ohjeella kokoon 35/36. Silmukoita loin 44.
 
Blogin pitäminen on viime aikoina mietityttänyt. Löytyisiköhän Facebookista joku kiva käsityöharrastajien ryhmä, johon voisin liittyä? Osaatko suositella? Tämä blogin pitäminen on välillä melkoista yksinpuhelua ja olisi kiva päästä hieman sosiaalisempiin ympyröihin vaihtamaan ideoita muiden käsityöharrastajien kanssa. Kiitän jo etukäteen vinkkauksista, joita toivottavasti satelee kommenttilootaan ja / tai tuossa sivussa näkyvään sähköpostiosoitteeseeni!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...